Renta po zmarłym ojcu ????

• Autor wątku Autor wątku poprawnie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

poprawnie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam bardzo dla mnie ważne pytanie. Mój syn ma moje nazwisko ponieważ źle układało się pomiędzy mną a partnerem, więc aby w razie jego wybuchu złości i wulkanu nerwów nie miał prawa aby zatrzymać przy sobie dziecko, po prostu dla dobra dziecka. Mój partner jest chory ma raka i nie ma dla niego niestety nadziei, ponieważ raka ma w takim miejscu że nie można go operować.Teraz rówież chcę dla dobra dziecka chcę aby mój partner-biologiczny ojciec dziecka uznał go w urzędzie stanu cywilnego jako syna i dał mu swoje nazwisko. czy ja dobrze robie ??? Moim celem jest aby mój syn miał rente po zmarłym ojcu czy będzie mu się taka należała ??? syn ma 3 lata a ja nie jestem w stałym związku z partnerem. Proszę o prawną poradę

Interesujące podejście: nie pozwolę uznać dziecka, bo może kiedyś mi go zabierze, ale jeżeli chodzi o rentę po nim, to niech go uzna.

Odpowiedź jest prosta: jeżeli dziecko będzie miało ojca, to będzie miało też rentę rodzinną po ojcu. Po to jak to zrobić odsyłam do działu Prawo rodzinne

dziękuje za odpowiedź

a co do podejścia nie chodzi że zabierze lecz on miał okresy dziwne że wpadał w furję (to tylko psychiatra stwierdził by co to było....)
lub pił przez tydzień robił się agresywny ......i jedynym wyjściem w takiej sytuacji była ucieczka jak najdalej od niego do czasu uspokojenia.....

Powrót