renta rodzinna a urlop szkolny

• Autor wątku Autor wątku misschatterbox
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misschatterbox

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Otrzymuję rentę rodzinna po zmarłym ojcu. Uczęszczam do Nauczycielskiego Kolegium Języków Obcych pod patronatem Uniwersytetu Śląskiego. Tutaj pojawia się mój problem- Starałam się o urlop dziekański, który mi przyznano. Na zaświadczeniu do ZUSu wypisanym przez sekreterke w mojej szkole pojawia się formułka -"student otrzymał urlop szkolny" co nie pozwala mi otrzymywać renty w ciagu roku urlopu.
Jaka jest różnica pomiędzy urlopem szkolnym, a dziekańskim? Dlaczego nie otrzymałam urlopu dziekańskiego? Co mogę zrobić żeby otrzymywać nadal rentę?
Dziękuję za Państwa czas.

szkoła wyższa po której otrzymuję się tytuł licencjata.

muszę sprostować... w indeksie zaznaczone jest, że jestem słuchaczem kolegium.

przejrzałam regulaminy kilku kolegiów językowych, po obronie pracy dyplomowej w swojej szkole możecie przystapić do obrony licencjatu w patronackiej szkole wyższej - wygląda na to, że kolegium nie jest szkolą wyższa, ale moge sie mylić

...zakręciłam się...starała sie Pani o urlop dziekański, który,(jak Pani pisze) został przyznany... W takim razie dlaczego na zaświadczeniu widnieje zapis: "urlop szkolny"? Chyba pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem.
Fakt urlopu szkolnego a nie dziekańskiego proponuję wyjaśnić w szkole. Może uzyska Pani nowe zaświadczenie;)

Powrót