N
Nica.
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam,
jestem obecnie studentką 1 roku i otrzymuję rentę rodzinną z ZUSu w wysokości 915 zł po zmarłej mamie. Oprócz tego otrzymuję pomoc pieniężną na usamodzielnienie oraz kontynuację nauki z MOPS około 450 zł (byłam wychowankiem rodziny zastępczej).
W maju wychodzę za mąż, w związku z czym chciałam spytać:
1) czy dochody mojego męża będą brane pod uwagę przy przyznawaniu powyższych świadczeń,
2) czy wysokości świadczeń mogą ulec obniżeniu, a nawet czy mogę je utracić,
3) czy rozdzielność majątkowa może zapobiec utracie tych pieniędzy,
4) w jaki inny sposób mogłabym zapobiec utracie, bądź pomniejszeniu tych świadczeń?
Zaznaczam, ze przeszukałam forum i znalazłam 2 sprzeczne odpowiedzi, stąd moje pytania.
Serdecznie proszę o odpowiedź
jestem obecnie studentką 1 roku i otrzymuję rentę rodzinną z ZUSu w wysokości 915 zł po zmarłej mamie. Oprócz tego otrzymuję pomoc pieniężną na usamodzielnienie oraz kontynuację nauki z MOPS około 450 zł (byłam wychowankiem rodziny zastępczej).
W maju wychodzę za mąż, w związku z czym chciałam spytać:
1) czy dochody mojego męża będą brane pod uwagę przy przyznawaniu powyższych świadczeń,
2) czy wysokości świadczeń mogą ulec obniżeniu, a nawet czy mogę je utracić,
3) czy rozdzielność majątkowa może zapobiec utracie tych pieniędzy,
4) w jaki inny sposób mogłabym zapobiec utracie, bądź pomniejszeniu tych świadczeń?
Zaznaczam, ze przeszukałam forum i znalazłam 2 sprzeczne odpowiedzi, stąd moje pytania.
Serdecznie proszę o odpowiedź