Renta rodzinna

• Autor wątku Autor wątku magawa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magawa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam. Mam 25 lat, jestem na ostatnim roku studiów dziennych magisterskich. Jutro kończy mi się renta rodzinna (KRUS). Termin obrony pracy magisterskiej mam wyznaczony na koniec października (nie ze swojej winy). Moje pytanie: Czy istnieje możliwość przedłużenia renty rodzinnej na ten dodatkowy miesiąc? (zaświadczenie, że jeszcze przez miesiąc jestem studentką otrzymałam)
Bardzo proszę o pomoc, bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Z góry bardzo dziękuję!

Hej. Takiej odpowiedzi na tym forum nie otrzymasz. Odpowiadają tylko wybranym i gdy temat ich interesuje. Ja też miałem podobny problem i odpowiedzi się nie doczekałem. Najlepiej złóż zaświadczenie do KRUS-u. Tak zrobiłem i czekam. To chyba zależy od ich indywidualnych decyzji, jak będą chcieli do Ci przyznają, a jak nie to nie. W necie stosownej informacji też nie znalazłem.

Dzięki za odpowiedź . Nie wiedziałam, że tak to funkcjonuje (jestem tu od niedawna). Już raz udzieli mi odpowiedzi, więc zobaczymy. Może po prostu nikt nie wie. Ale pewnie, że wyślę to zaświadczenie. Przynajmniej spróbuję. Nie wiem tylko jak napisać podanie o przedłużenie tego świadczenia (to znaczy na jakim prawie się oprzeć). Będę wdzięczna za wskazówki.

Powrót