Renta socjalna

• Autor wątku Autor wątku jolie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jolie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Nie wiedziałam,gdzie mam zamieścić ten temat jeśli popełniłam jakiś błąd z góry bardzo przepraszam.
Mam pytanie dotyczące renty socjalnej ponieważ:
choruję od dziecka i spełniałam wszystkie wymagania jakie są potrzebne do otrzymywania takiego świadczenia.W zeszłym roku we wrześniu stawałam na komisję lekarską(wyniki moich badań nic się nie polepszają,a nawet są gorsze niż wtedy kiedy rentę dostałam).Leczę się w klinikach z których mam dokumenty,że stan mojego zdrowia nie poprawia się.Renty mi nie przyznano,oddałam sprawę do Sądu.
Sąd powołał biegłego lekarza neurologa (gdyż leczę się neurologicznie)lekarz orzekł,że jestem osobą całkowicie niezdolną do pracy i przyznał rentę na okres 2 lat.Niestety Zus odwołał się i prosi o powołanie następnego biegłego z dziedziny psychiatrii (leczyłam się z uzależnienia od leków przeciw-bólowych).Uzależnienie było konsekwencją mojej choroby neurologicznej.
Złożyłam do Sądu odwołanie ale Sąd je odrzucił.Czy ktoś wie na czym takie badanie polega?i czy jest szansa na wygranie takiej sprawy czy raczej nie.Dodam,że nie mam już siły naciągać się z Zus-em.

czy po powrocie do pracy z urlopu bezpłatnego wychowawczego moge być zwolniona?

ludwika - w ilu jeszcze tematach bedzieć trollować swoimi postami nie mającymi związku z założonym tematem..? :mad: bo ten jest kolejnym

Powrót