Rezerwacja oprogramowania a instalacja go na innym sprzecie

• Autor wątku Autor wątku DoctorLinux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DoctorLinux

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzieńdobry
Chciałbym zaaktualizować oprogramowanie na swoim komputerze, ktore wczesniej zarezerwowalem na innym komputerze. Warto wspomniec, ze aktualizacja jest darmowa dla uzytkownikow konkretnej poprzedniej wersji, ktora posiadam. Moja pytanie brzmi: czy jesli zarezerwowalem oprogramowanie na jednym komputerze moge je bez kolejnej rezerwacji zainstalowac na innym?

LeszsekS napisał:
Co znaczy "zarezerwowałem"?
Dokonałem rezerwacji, jak radził producent. "Zarezerwuj kopię teraz, aby w przyszłości dokonać uaktualnienia". To mniej więcej znaczy, że to auaktualnienie zawsze bedzie dla mnie dostępne. Mój problem polega na tym czy jego dostepnosc dla mnie oznacza tez dostepność dla mnie na innym komputerze.

Chodzi o aktualizację z Windows 7, 8 lub 8.1 na 10.

DoctorLinux, przeczytaj warunki licencji, to będziesz wiedział.

Ostatnia edycja:
Bo to jest jedyny znany mi przypadek, gdzie producent aktualizował oprogramowanie w ten sposób.
Jeśli się mylę, to DoctorLinux mnie poprawi najwyżej.

maczysław napisał:
Bo to jest jedyny znany mi przypadek, ...
Zatem Twoja wiedza jest bardzo skromna, spora część programów jest aktualizowana w podobny sposób.

Akurat w tym wypadku chodzi o Windows 10, ale jak wspomniał LeszsekS mogło to być o zupełnie innym programie.

"Rezerwacja" nie ma tutaj żadnego znaczenia, wszystkie odpowiednie, legalne wersje możesz zaktualizować.

W takim razie dziękuję, problem rozwiązany.

Powrót