Rezerwacja pokoi

• Autor wątku Autor wątku annakowalskaaaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

annakowalskaaaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Proszę o pomoc w następującej sytuacji. Dnia 28.07 otrzymałam polecenie rezerwacji noclegów od 29.07 do 03.08. Zadzwonilam pod numer z ogłoszenia i poprosiłam o rezerwacje noclegu dla kilku osób w podanych dniach i wystawieniu faktury. pan się zgodził. Następnie, w ten sam dzien, kilka godz później dostałam polecenie, by prócz tej rezerwacji dokonac jeszcze jednej i zarezerwować pokoje od 03.08 na dwa tygodnie dla osób 10. Zadzwoniłam ponownie więc pod ten nr i potwierdziłam pierwszą rezerwację oraz poprosiłam o fakturę na te noclegi. Dodatkowo zapytałam, czy będą wolne pokoje od 03.08 na okres dwóch tygodni, ponieważ chciałam wstępnie zarezerwować pokoje. Powiedziałam również, że rezerwacja na dwa tygodnie jest wstępna, ponieważ na pewno ulegnie modyfikacji. Powiedziałam również, że w sprawie płatności i dokładnej ilości noclegów i osób na ten dłuższy okres będę się kontaktować. Poprosiłam o maila, aby podac dane do faktury. Pan poprosił mnie o opisanie raz jeszcze sytuacji. Napisałam go w ten oto sposob: Witam,

w nawiązaniu do rozmowy telefonicznej informuję o rezerwacji od 31.07 do 03.08 (tj. 3 noce) 3 osoby po 25 euro od osoby. Proszę o zrobienie faktury za te 3 noce na dane: .... i przesłanie skanu, wtedy dokonamy przelewu na Państwa konto. Proszę o podanie adresu pod który Panie mają się zgłosić.

Od 03.08.2015 do 17.08.2015 proszę zarezerwować pokoje dla 8 osób na dwa tygodnie. cena 50 euro osoba. W sprawie płatności będę się kontaktować.
Proszę o odpowiedź.

Po wysłaniu tego maila otrzymałam wiadomość w załączeniu z dwoma fakturami. Telefonicznie od razu powiedziałam, że jest błąd, ponieważ prosiłam tylko o tę pierwszą fakturę na 3 noce. Dwa dni później, gdy nocleg drugiej tury osób przeciągnąl się w czasie i licznie, przy próbie rezygnacji z hotelu otrzymałam wiadomość, że płacę 25% całości kwoty, bo tak jest w prawie niemieckim. Sprzeciwiłam się temu, a już 10 min po rozmowie telefonicznej otrzymałam kolejną fakturę korygującą na kwotę 25% jako "anulowanie transakcji". CZy mam prawo zaprzeczyc temu? Dodaję, że na stronie hotelu nie widnieje żaden regulamin.

Powrót