Rezydentura stala w UK

• Autor wątku Autor wątku dkameri
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dkameri

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzien doby,

Mieszkam w UK od 6 lat i jestem w trakcie ubiegania sie o rezedenture stala w UK. Wyslalam formularz EEA3 3 miesiace temu z wymaganymi dokumentami. Caly process ma potrfac 3-6 misiecy. Moja tymczasowa rezydent karta zostala wydana na 5 lat i traci waznosc w styczniu. Czy ktos wie czy stala karta zostanie wydana jak sie tymczasowa skonczy?

Dziekuje z gory.

Hej , jak otrzymasz juz rezydenture stala , to ta tymczasowa juz Ci nie bedzie do niczego potrzebna . Ja robilam ja w tamtym roku i czekalam ok. 3 tygodni . Powodzenia

Hey, Dzieki za odpowiedz. 3 tygodnie to bardzo szybko.

Czy to prawda ze tymczasowa karta musi skonczyc waznosc i wtedy stala jest wydawana?
W moim przypadku tymczasowa karta sie skonczy waznosc 10 stycznia, czy to znaczy ze stala bedzie wydana 11 stycznia?

Pozdrawiam.

Nie jest to prawda , wcale nie czekają aż tymczasowa traci ważność . Sprawdza tylko twoje dokumenty - te które im wyslalas , czy wszystko się zgadza i wtedy karta stałego rezydenta leci do Ciebie poczta , ale starać o nią musisz się dokładnie po 5 latach pobytu w uk , które potrafisz udowodnić .

Powrót