Rezydenture stala

• Autor wątku Autor wątku lipos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lipos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Hej,

Chce wyslac papierki o rezydenture stala w UK.
Czy moze mi ktos powiedziec jaki dokumenty powinienem zalaczyc?
Pracuje w UK od 8 lat u jednego pracodawcy i staram sie tylko o rezyndenture tylko dla siebie.
Planuje:
- Dowod osobisty
- WRS
- Zaswiadczenie z pracy
- Rachunki z Council Tax bo mieszkam w jednym miejscu od 6 lat
- Moze P60?

Potrzebuje cos jeszcze?

Dodatkowo jezeli chodzi o daty kiedy wyjechalem z UK przez ostatnie 5 lat to nie pamietam dokladnie i nie wiem jak to sprawdzic. Latalem troche po UE z pracy i na wakacje ale ogolnie to bylo okolo 30dni na rok czyli standard. Czy ktos wie czy mozna wpisac tylko miejsca i rok/miesiac? Moge bardoz latwo sklamac gdzie bylem i ile mi to zajelo przez pomylke.

Dajcie znac jezeli ktor juz przez to przeszedl.
Dzieki!

hejka, co prawda nie staralem sie o karte rezydenta (gdy aplikowalem o obywatelstwo, nie byla ona wymagana), ale odnosnie podrozy to zawsze mozesz sobie wziac list od pracodawcy z wypisanymi urlopami (HR powinien toto miec). zawsze, rowniez, mozna napisac FoI request do UKBA o przyslanie Tobie dat wylotow i przylotow- chociaz, szczerze mowiac, ilosc informacji przez nich dostarczona bedzie minimalna.
jeszcze, jesli chcesz byc na 100% pewny, zawsze mozesz udac sie do twojego banku by ci wydali szczegolowy wykaz konta, tj. cala historia konta. sporo papierkow na 6 lat, ale jest co cos czego HO nie moze podwazyc (Barclays np oferuje taka historie, jesli wytlumaczysz im o co chodzi etc).
powodzenia!

Powrót