Rezygnacja oprawy muzycznej wesela - zespol domaga sie polowy wynagrodzenia.

• Autor wątku Autor wątku wado1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wado1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Pech chcial, iz przez szereg zdarzen losowych jestem zmuszony odwolac wesele. Kiedy skontatkowalem sie z zespolem w sprawie mojej rezygnacji, dostalem odpowiedz nastepujacej tresci:

zgodnie z zapisem w umowie podpisanej dnia 04.08.2014, §11 "w przypadku odstąpienia od umowy przez zamawiającego w terminie dwóch miesięcy bądź krótszym od daty w § 1, tj. 11.07.2015, zamawiający zobowiązany jest wypłacić 50 % z całości wynagrodzenia opisanego w § 2, do 7 dni od dnia odstąpienia od umowy.

Umowe podpisala moja lepsza polowka, dostep do tresci dokumentu bede mial dopiero wieczorem. Zastanawiam mnie jednak czy taki zapis w umowie jest zgodny z prawem?

Co z zaliczka, ktora jak mniemam powinna byc mi zwrocona skoro nie jest zadatkiem?

Z gory dziekuje za pomoc.

PS przepraszam za brak polskich ogonkow.

Zacznijmy od tego, że skoro umowę podpisała Twoja lepsza połówka to tylko ona może ją zerwać. Ty nie będąc stroną nie masz nic do powiedzenia.

Tak, zespol widnieje na umowie jako firma.

Dokladny zapis w umowie wyglada tak (niestety nie moge skopiowac PL znaczkow):

W przypadku odstąpienia od umowy przez zamawiającego W terminie dwoch miesięcy bądz krotszym od daty W s 1 , zamawiający zobowiązany jest wypłacic 50 % z całoiści wynagrodzenia opisanego W (znaczek paragrafu) 2, do 7 dni od dnia odstąpienia od umowy.

Powrót