W
wado1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,
Pech chcial, iz przez szereg zdarzen losowych jestem zmuszony odwolac wesele. Kiedy skontatkowalem sie z zespolem w sprawie mojej rezygnacji, dostalem odpowiedz nastepujacej tresci:
Umowe podpisala moja lepsza polowka, dostep do tresci dokumentu bede mial dopiero wieczorem. Zastanawiam mnie jednak czy taki zapis w umowie jest zgodny z prawem?
Co z zaliczka, ktora jak mniemam powinna byc mi zwrocona skoro nie jest zadatkiem?
Z gory dziekuje za pomoc.
PS przepraszam za brak polskich ogonkow.
Pech chcial, iz przez szereg zdarzen losowych jestem zmuszony odwolac wesele. Kiedy skontatkowalem sie z zespolem w sprawie mojej rezygnacji, dostalem odpowiedz nastepujacej tresci:
zgodnie z zapisem w umowie podpisanej dnia 04.08.2014, §11 "w przypadku odstąpienia od umowy przez zamawiającego w terminie dwóch miesięcy bądź krótszym od daty w § 1, tj. 11.07.2015, zamawiający zobowiązany jest wypłacić 50 % z całości wynagrodzenia opisanego w § 2, do 7 dni od dnia odstąpienia od umowy.
Umowe podpisala moja lepsza polowka, dostep do tresci dokumentu bede mial dopiero wieczorem. Zastanawiam mnie jednak czy taki zapis w umowie jest zgodny z prawem?
Co z zaliczka, ktora jak mniemam powinna byc mi zwrocona skoro nie jest zadatkiem?
Z gory dziekuje za pomoc.
PS przepraszam za brak polskich ogonkow.