Rezygnacja z internetu - proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku dominik17g
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dominik17g

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam chciałbym napisać pismo o wypowiedzenie umowy podpisanej z prywatną firmą o internet bezprzewodowy wifi, chodzi o to iż zrywa mi ciągle połączenie i nie mam tej prędkości co powinna byc rzeczywiście czyli 2mb ponieważ przy ściąganiu plików mam skoki prędkości 256kb/s na 100 czy 64 i tak ciągle

W ramach umowy usługodawca zobowiązuje się świadczyć :

- Abonament : Plan 2 Mega
- Maksymalną prędkość ściągania : 2048kbps
- Maksymalną prędkość wysłania : 386kbps

tak jest na umowie jak wymieniłem wyżej.

( na umowie nigdzie nie piszę do 2MB ) - nie ma nic o tym wspomniane nic a nic

To tak odnośnie tego internetu ściąganie plików to katorga raz pobiera raz nie, gdy zmienili na nową antenę wcale nie widzę poprawy w działaniu, czasem chodzi poprawnie parę godzin a później znów to samo, za daleko mieszkam od nadajnika i koleś od nich sam mi powiedział że do póki nie zmienią nadajnika to nic z tym nie mogą na dzień dzisiejszy zrobić że mi to działa tak jak teraz czyli niestabilnie bo zrywa połączenie dosyć często oraz mam skoki prędkości przy pobieraniu danych, nie mam stabilnej prędkości 256kb/s tylko ciągle spada w duł na 100 64 12 kb aż do 0 bajtów... Sam koleś od nich widział że tak jest a teraz jak chce wypowiedzieć im umowę to każą mi karę płacić 400zł + opłata za 3 miechy do przodu jakaś kpina to oni nie wywiązują się z podpisanej umowy ze mną gdyż nie są w stanie zapewnić mi stałego dostępu do internetu, ja nie podsiałem umowy na to aby mi tylko wyświetlały się strony ale również na to abym mi zapewnili tą prędkość przy pobieraniu danych a o wysłaniu totalnie mogę zapomnieć gdyż mam 16kb to maks a ping jest okropny :/ Przecież ich umowa też do czegoś zobowiązuje a nie tylko mnie po to jest sporządzona gdy nie mogą zapewnić mi stałego dostępu do netu to za jakiego ja tytułu mam płacić im jakąś karę ? nie wiem niech oni oprzytomnieją ...

Ostatnia edycja:
I tak z nimi jest,ja swego czasu też reklamowałam taką usługę i oczywiśćie bezzkutecznie,jak dowiadywałam się odnośnie reklamacji to wiecie co mi sprzedawca powiedział:że mam się przeprowadzić bliżej nadajnika ha ha ha .:o

aneczka2681 napisał:
I tak z nimi jest,ja swego czasu też reklamowałam taką usługę i oczywiśćie bezzkutecznie,jak dowiadywałam się odnośnie reklamacji to wiecie co mi sprzedawca powiedział:że mam się przeprowadzić bliżej nadajnika ha ha ha .:o

No właśnie i widzicie nie rozumiem ich zachowania wobec mnie jak i również aneczka2681 to nie jest moja wina że za daleko mieszkam, więc jak napisać mam wypowiedzenie i co w nim ma być zawarte tak abym mógł zerwać to w pierony bez ponoszenia kosztów lub dodatkowy opłat. Ma ktoś jakiś pomysł ? liczę na prawdę na wasza pomoc nic innego mi nie zostało niestety :( tak to jest jak się mieszka na wsi...

Ty mieszkasz na wsi ,a ja w mieście i nie mam zasięgu,ja to dopiero miałam zonka,jak za internet musiałam bulić 120 zł mies.

aneczka2681 napisał:
Ty mieszkasz na wsi ,a ja w mieście i nie mam zasięgu,ja to dopiero miałam zonka,jak za internet musiałam bulić 120 zł mies.

Ale czy udało Ci się wywalczyć swoje ? czy zerwałaś umowę z nimi ? ja płacę 60zł miesięcznie ale przy tym korzystam parę razy w tygodniu a gdy już chcę skorzystać i pobrać np. film grę itd. to nie da się po prostu katorga ciągłe restartowanie kompa, wyłącznie od zasilania anteny aby wznowiło połączenie i podziałało to parę godzin poprawnie.

Czy możesz mi pomóc napisać takie wypowiedzenie ? kompletnie nie mam o tym pojęcia, co miałbym napisać i jak to uzasadnić żeby im w jakiś sposób udowodnić że nie działa to poprawnie tak jak oni zapewniali

Ja z nimi nie wygrałam ,musiałam płacić do końca umowy.

Opisz całą sytuację,wskaż nieprawidłowośći i to co masz zapewnione w umowie.

aneczka2681 napisał:
Opisz całą sytuację,wskaż nieprawidłowośći i to co masz zapewnione w umowie.

Ale jak to napisać żebym na idiotę nie wyszedł nigdy takiego pisma nie pisałem ani nie składałem... Mam wiadomo napisać swoje dane ich i na środku wypowiedzenie umowy o szerokopasmowy dostęp do internetu i co mam opisać tak jak tu na forum ?

Tak, napisz, że nie wywiązali się z umowy i tyle. Administratorzy na pewno wiedzą jak to działało i nie będą robić problemów. Sam kiedyś pracowałem w takiej sieci i dobrze wiem, że klienci którzy mają problem z połączeniem bez problemów mogli zrezygnować z umowy. To wina firmy, że podłączyła Cię na siłę, nie mogąc zagwarantować dobrej jakości łącza. Na dobrą sprawę wystarczyłoby chyba napisać zdanie, że rezygnujesz z uwagi na niezadowalającą jakość świadczonych przez nich usług ;)

Powrót