Rezygnacja z komornika

• Autor wątku Autor wątku androi77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

androi77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !
Chciałbym się dowiedzieć czy moja Ex może zrezygnować z egzekucji komorniczej jeżeli mam wobec niej nie spłacony dług - to znaczy od trzech lat mam zajęte moje wynagrodzenie przez komornika na spłate zadłużenia . Tylko że moja Ex jeszcze nie dostała ani grosza .

Może ale wątpie żeby to zrobila bo wtedy wszystkie zaległosci które masz wobec niej przepadną

nie wiem czy jestem we wlasciwym watku aczkolwiek moze ktos udzieli mi porady.
Na stale mieszkam w Anglii,jestem po rozwodzie. Moja byla zona pobierala alimenty na syna z funduszu alimentacyjnego. od sierpnia zeszlego roku postanowilismy ze syn ze wzgledu na warunki ( ona ma jeszcze dwoje dzieci z innymi tatusiami ) przyjedzie do mnie. oboje u komornika wstrzymalismy egzekucje piszac oswiadczenia ze zabieram syna i to samo zrobilismy w MOPSie (wstrzymanie wyplat swiadczen alimentacyjnych ). Syn uczeszczal tutaj do szkoly i ja go wychowywalem. tydzien temu polecial wraz z moja obecna partnerka do Polski do matki. okazalo sie ze partner bylej zony zostawil ja i jej sytuacja finansowa ulegla pogorszeniu utrzymuje sie tylko z alimentow corek a do pracy nie ma zamiaru isc . Wchwili obecnej nie chce mi oddac dziecka ze wzgledu na korzysci finansowe na co ja sie nie chce zgodzic z uwagi na fakt iz syn nie ma tam zbytnio warunkow do prawidlowego rozwoju. opieke prawna podczas sprawy rozwodowej, sad przyznal matce za obopolna zgoda i tego nie zmienialismy - nadmieniam ze do utrzymania dziecka gdy bylo u mnie nie dolozyla nawet zlotowki czy ona teraz moze bez mojego oswiadczenia "odblokowac" egzekucje i wyplate alimentow?? u mnie nie brakowalo synowi niczego byl zadbany uczeszczal do szkoly trenowal pilke nozna w miejscowym klubie . tam niestety na nic liczyc nie moze a matka chce go zatrzymac ze wzgledu na 500 zl alimentow. prosze o wyrozumialosc kobiety , ktore beda to czytac bo nie chce zostac obrzucony blociskiem ale nie mam zamiaru utrzymywac bylej zony . a wiem ze tak bedzie bo cale zycie zeruje tylko na dzieciach z przerwami kiedy sa kolejni partnerzy (jednemu z pieniedzy dzieci robila paczki do wiezienia :/ ) wiem rowniez ze nasze prawo nie jest obiektywne w sprawach powierzenia opieki nad dzieckiem ojcu.

Powrót