Rezygnacja z oferty pracy na rzecz stażu.

• Autor wątku Autor wątku heightPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

heightPL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Zaraz po szkole zarejestrowałem się w PUP w celu otrzymania stażu imiennego w pewnej firmie. Niestety pracodawca spóźnił się ze złożeniem wniosku i w międzyczasie dostałem skierowanie na rozmowę o pracę, niestety praca jaką mi zaoferowali nie daje mi możliwości rozwoju i nauki,w cv nie będzie mieć żadnego znaczenia (mam wrażenie, że oferta tylko z nazwy jest powiązana z moim wykształceniem). Staż daje mi ogromne możliwości zdobycia doświadczenia, szanse na rozwój i prace zgodną z moimi zainteresowaniami jak i wykształceniem.

Czy istnieje szansa na rezygnację z wybranej oferty na rzecz stażu bez wyrejestrowania z PUP?

Istnieje szansa na uzasadnioną odmowę nie przyjęcia oferty pracy.
Natomiast z tego co napisałeś to propozycji stażu w ogóle nie ma ponieważ była jedynie rozmowa z przyszłym organizatorem.

Decyzja w sprawie stażu już wpłynęła. Byłem u dyrektora up i zabrał mi skierowanie w raz z podaniem i kazał czekać na decyzję. Czy w takim razie muszę stawić się w UP poinformować panią, że nie byłem na rozmowie ponieważ zabrano mi skierowanie?

heightPL napisał:
Decyzja w sprawie stażu już wpłynęła.
Chyba wniosek organizatora do PUP?
heightPL napisał:
Czy w takim razie muszę stawić się w UP poinformować panią, że nie byłem na rozmowie ponieważ zabrano mi skierowanie?
Skoro sam Dyrektor Urzędu zabrał Panu to skierowanie to należy domniemywać, iż przekazał swojemu pracownikowi szczegóły sprawy. Ale polecam się jednak skontaktować z urzędnikiem i dla pewności upewnić się czy o zostało jej przekazane stanowisko dyrektora w Pana sprawie. W końcu na piśmie nie dostał Pan potwierdzenia od dyrektora, że sprawa na pewno będzie załatwiona...

Powrót