Rezygnacja z opłacania ryczałtu od programów partnerskich

• Autor wątku Autor wątku michcio2706
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michcio2706

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!

Od około dwóch lat mieszkam zagranicą, w grudniu ubiegłego roku na polski adres otrzymałem wezwanie do złożenia PITów za lata 2017-2019 oraz jeżeli zaprzestałem zarabiać w taki sposób do złożenia "rezygnacji z opłacania ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych z tytułu najmu/dzierżawy do roku 2019".

Pod koniec bieżącego tygodnia lecę do polski żeby przy okazji załatwić te sprawy. PITy mam już wypełnione jedynie borykam się z znalezieniem odpowiedniego formularza lub chociaż szkicu jak powinna wyglądać ta rezygnacja. Czy wystarczy krótkie pismo w którym wprost informuję o zaprzestaniu "działalności" czy jednak musi być to wyniosły urzędowy formularz?

W Polsce będę tylko przez trzy dni, z tego przez dwa urząd będzie zamknięty, dlatego chciałbym mięć już wszystko gotowe zamiast dopytywać w urzędzie, dodrukowywać jakieś dokumenty etc.

Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam :)

jedynie borykam się z znalezieniem odpowiedniego formularza lub chociaż szkicu jak powinna wyglądać ta rezygnacja. Czy wystarczy krótkie pismo w którym wprost informuję o zaprzestaniu "działalności" czy jednak musi być to wyniosły urzędowy formularz?
Nie ma sformalizowanego druku. Wystarczy odręczne pismo.

Powrót