Rezygnacja z pakietu medycznego - jak to zrobić przed upływem 12 miesięcy?

• Autor wątku Autor wątku vastok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vastok

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Szanowni Państwo,

W styczniu bieżącego roku wykupiłem pakiet medyczny w jednej z sieci przychodni jako osoba prywatna (świadomie i mając wielkie nadzieje). Dostępność terminów w placówkach partnerskich w małym mieście jest fatalna, stąd moja decyzja o rezygnacji.

Kwestie wypowiedzenia umowy (pierwsza zawsze zawierana jest na 12 miesięcy) wyglądają następująco:

- "Umowy zawierane są na okres 12 miesięcy z możliwością przejścia umowy w czas nieokreślony."
- "W przypadku braku chęci kontynuowania umowy po roku, na minimum 30 dni przed rocznicą zawarcia umowy należy złożyć wypowiedzenie na adres korespondencyjny wskazany w umowie lub mailowy: " (adresów nie dołączam)
- "Jeśli wypowiedzenie zostanie złożone w ciągu pierwszych 12 miesięcy obowiązywania umowy, rozwiązanie umowy nastąpi z końcem rocznego okresu jej trwania i automatycznie nie nastąpi jej przedłużenie na czas nieokreślony."

W żaden sposób nie jest w tejże umowie opisane jak skutecznie zrezygnować przed upływem 12 miesięcy i mieć to z głowy, zamiast traktowania przez nich wysyłanych pism jako wypowiedzeń "na zapas". Czy wobec tego jesteśmy na siebie skazani przez kolejne pół roku?

Jak zawarłeś umowę na 12 miesięcy to dopiero po takim okresie możesz zrezygnować.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

W takim razie jakoś będziemy się tolerować przez te kolejne miesiące. Dziękuję za odp.

Powrót