Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam! Przejrzałam ten wątek praktycznie od A do Z i chcę serdecznie podziękować wszystkim, którzy się tu wypowiedzieli i nie pozwolili zarobić tym naciągaczom. Chciałam tylko powiedzieć, że udałam się do po poradę konsumencką do lokalnego radcy i co usłyszałam, że wedle prawa oni mają rację i powinnam zapłacić, kiedy wychodziłam pani natomiast dodała, że osobiście jednak radziłaby mi nie płacić, ponieważ oni jeszcze nikogo nie pozwali i sami nie są pewni swoich praktyk. To się nazywa kompetencja, rozmawiając z nią miałam wrażenie, że sama znam lepiej prawo... Jedyny plus tej całej farsy to to, że poznałam swoje prawa jako konsument:) Kilkanaście godzin czytania na ten temat, zrobiło swoje.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i nie dawajmy się oszustom!!

pannajoanna - masz rację , trafiają się tacy " radcy " którzy niestety nie dość że nie mają pojęcia o czym mówią to jeszcze z myśleniem u nich nie tęgo.
Moja rada jest taka - nie rozmawiajcie z jakimiś powiatowymi pracownikami UOKiK lub jak u Ciebie - z jakimiś lokalnymi radcami. To są ignoranci którzy coś tam kiedyś ukończyli a nie chce im się zagłębić w istotę sprawy. Po prostu " odwalają pańszczyznę " - by zbyć klienta. jeśli już - to okręgowe urzędy UOKiK . Cały czas pamiętam jak to jedna z Was napisała że - rozmawiała z pewnym prawnikiem który twierdził że w okresie paru miesięcy udzielał porad ok. 60 osobom / każda buliła 50 zł / , każda porada ok. 15 minut po to tylko by wykazać że to są oszuści.
A Wy- macie to tu za darmo.

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 07.08.2011 to 109.243.43.227. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego – jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

I co teraz? :(

Ja dostałam list do domu a nie żadnego maila!!! Rozumiecie??

Kolego rozumiesz że ja dostałam list do domu a nie żadnego maila??

I co z tego ? Skoro mają twoje dane to wysłali domu zwykłym listem który równie dobrze mógł w ogóle nie dojść. Gdybyś miała jakieś byle jakie dane typu Kubuś Puchatek to wysłaliby maila.
Jakiś czas temu napisałem moje przemyślenia na temat tego listu. Napisali w nim że dają 7 dni na spłatę (brzmi to jak groźba gangsterów) od daty otrzymania tego papierka czyli od kiedy ? Nie mogą wiedzieć kiedy doszedł do ciebie ten list skoro ślą to zwykłym listem bez potwierdzenia odbioru.

a czy komuś na forum przysłali list do domu? Nie......wszyscy mówią tylko o mailach.....
Nie mogę się do nich w ogóle dodzwonić.....

kierwocznika dostają właśnie listy poczytaj z kilkanaście stron wstecz to zobaczysz. Przez ten czas odkąd zaczęli wysyłać te bzdury zmienili swój adres z Gdańska do Sopotu i zaczęli wrzucać zeskanowany podpis jakiegoś kolesia niewiadomego pochodzenia. Druga sprwa wyszło najaw że kancelaria Knery w ogóle nie zajmuje się żadną sprawą pobiesraczka ani ich windykacją.
Nie chce Ci się czytać to lamentujesz, a wystarczyło trochę dobrej woli.
Pozdrawiam

tego nie wiedziałam....
ja dostałam z gdańska jeszcze.
to ogólnie płacić czy nie? boje się że za jakiś czas przyjdzie list z dużo dużo dużo większą kwotą do zapłacenia. Ja mogę zapłacić te 94.80 i rozwiązać umowę ale skoro za okres 12 misiecy wychodzi 94.80 a umowę niby zawarłam 17.11.2009 to pewnie bedą chcieli kolejne 94.80 za kolejny rok czyli do 17.11.2011r

koleżanko, naprawdę pierwsze takie posty jak ty pojawiały się chyba na początku roku (albo i wcześniej) i nic nie wynikło z tego.

kierowniczka13 - pisząc :

Ja dostałam list do domu a nie żadnego maila!!! Rozumiecie??
oraz :
Nie......wszyscy mówią tylko o mailach

udowadniasz że w ogóle nie czytałaś wcześniejszych wpisów.
Ponieważ jakiś czas temu na forach wyśmiano te ich maile to teraz ślą jakieś listy tym co w jakiś sposób potwierdzą im swoje dane. Jednym z wymogów proceduralnych jest to że takie wezwanie MUSI BYĆ WYSŁANE LISTEM POLECONYM !!!! M U S I - rozumiesz ????

Jeśli nie dostałaś listem POLECONYM - to tak jakbyś nic nie dostała - mam nadzieję że to ZROZUMIAŁAŚ - mała złośliwość - ale tak piszesz jakbyś odkryła Amerykę a tu wiele osób pisało o listach i zostało to dawno skomentowane .

dzanetta - podobna sytuacja - to również zostało dawno skomentowane. Ale - po prostu nie reaguj i po sprawie.
Prawie trzy lata trwa sprawa a Wy myślicie że co - tylko Wy dostaliście te liściki czy maile ??? Ludzie - trochę rozsądku.

Ostatnia edycja:
Dostałam zwykłym listem-nie poleconym. Nie znam się na prawie-nie wiem czy taki list musi być wysłanym poleconym czy nie-więc trochę wyrozumiałości. Najśmieszniejsze jest to że żadnej umowy nikt nie podpisywał-tylko każdy zaakceptował regulamin...

Wyrozumiałości ?? Kobieto czytacie w ogóle wcześniejsze posty ?? czy tylko myślicie aby szybko napisać i aby szybko odpowiedzieli ??
106 ponad stron jest wałkowane cały czas czas jedno i to samo !! Więc powodzenia z lekturą calutkie 106 stron i wszystko będziecie wiedzieli !!

widocznie to ty wszystkiego jeszcze nie wiesz kolego....

Witam! Bacznie czytam wasze wypowiedzi. Jestem tu nowa. Chyba nie warto sobie zaprzątać tym wszystkim głowy.
Ja dostałam wszystko listownie. Głupotę zrobiłam, że do nich zadzwoniłam. Cwaniaki kasę by chcieli wyłudzić. W jednej z waszych wypowiedzi był podany nr na infolinię konsumnecką. Oczywiście zadzwoniłam. Pani która ze mną rozmawiałam wiedziała o co chodzi i kazała mi ściągnąć pismo z UOKiK.gov.pl i po wypełnieniu tego pisemka o odstąpieniu umowy przesłać na ich adres listem poleconym za poświadczeniem odbioru.
Radzę zrobić to samo. A tak w ogóle należało by ponownie sprawę nagłośnić w telewizji u pani Jaworowicz. Skoro znów po dwóch latach jest to samo. Kiedy wreszcie skończą z tą firmą. Ludzie nie mają co jeść walczą o pracę, a oni chcą wyłudzać pieniądze.

madziak30: daj mi dokładny link do tej umowy. Dało to coś że wysłałaś im ten list? Co Ci powiedzieli gdy dodzwoniłaś się do tych oszustów?

kierowniczka13 masz chyba trudność z przyswajaniem informacji albo ja już nie wiem. Na stronie 86 są listy jakie do mnie dotarły już od tej strony można się wszystkiego dowiedzieć. Otrzymałamwezwanie starzy trochę pokrzyczeli:) heh ale co tam... poszukałam poczytałam i fakt warto słuchać tutaj ludzi. Ale litości, "500" razy to samo trochę wkurza, zdaje sobie sprawę, że lepiej dostać informację indywidualnie niż szukać itd. Minął miesiąc od kiedy dostałam wezwanie do zapłaty i co?? NIC. Cisza. Grrrrr

POWTARZAM CZYTAĆ CZYTAĆ CZYTAĆ!! NIE BAĆ SIĘ!!

macie racje.....niech sie pałuja. nic im nie zapłace bo nie mam za co.

Witam jestem totalnie nowy dziś dostałem pisemko od tego całego pobieraczka.pl z zawiadomieniem o zapłacie 94,80 za tą całą usługe w sieci USENET! w piśmie jest zaznaczone że o godzinie 20:04:46 dnia 2009-11-23 przy użyciu komputera o adresie ip (moj adres) zarejestrowałem się! Z czego pamiętam a było to 2 lata temu miałem jakąś akcje z tym pobieraczkiem ale bodajże zrezygnowałem a już napewno tego nie używałem po 2 latach taki mail! Teraz moja prośba jak się z tego wykaraskać żeby więcej takiego pisma nie dostać już tą stówe przeboleje ale muszę być zabezpieczony na przyszłość żeby mi z 5000 tys nie przyszło ??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót