Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a jak ja list ze skrzynki odebrałam to co mam robic?

Witam!
Widzę, że nie tylko ja mam problem z pobieraczkiem, jak na razie dostałam 2 wiadomości od nich, bo logowałam sie tam pod koniec czerwca.
Tylko mam jedno ale wy piszecie ze nic nie sciagnęliście, ja natomiast mam 0,18mb ściągniete, a tak naprawde nic nie sciagnełam z tej strony.
Podałam fałszywe dane, nawet meila zmieniłam na te fałszywki, zatem pocztą mi nic nie przyjdzie, jedynie na meila.
Magnolia112 mam nadzieje, że to co napisałaś tyczy się wszystkich.

Napisałam maila do Federacji konsumenta gdzieś tak z dwa dni temu, pisząc własnie moją sytuacje, ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.

A co ja napisałam?????było skuteczne doręczenie?nie......wrzucony list do skrzynki...to połowa forumowiczów miała.

Miczka990
wrzuć w google UOKIK,tam jest tel,z pewnością Cie uspokoją i powedzą to co reszcie....ignorować maile,traktować jak spamy ....

Tak,listownie za potwierdzeniem odbioru odstapienie od umowy z moimi prawdziwymi danymi bo takie podałam przy rejestracji i otrzymalam o dziwo maila zamast papierowej korespondencji,że moje odstąpienie jest bezskuteczne bo minęło 10 dni,które mają w regulaminie i muszę zapłacić.
Nie zapłacę,nawet jeśli do skrzynki mi coś wpadnie.....

Nie,żadnych numerów,nawet numeru IP mojego kompa nie podali w korespondencji a z tego co piszą inni użytkownicy też się próbują tym podpierać,nie chcesz wertować tych 60 stron,przeczytaj chociaż z 20 ,to zoaczysz co inni piszą,znacznie Cię to uspokoi.
Mnie też prawnicy na linii uspokoili,że sprawa jest im dokładnie znana,że jeszcze nikt nie otrzymał wezwania z sądu,żeby ignorować i wogóle nie odpowiadać.
Prawda jest taka,że pobieraczek chc nas wszystkich zastraszyć i tyle.

Witam , "siedzę: w temacie od miesiąca złowiona przez pobieraczkę, jestem przerażona skalą ich działania, codziennie tyle myślących, inteligentnych osób łapie się na ich oszustwo. Dopiero teraz widzę jak dużo info o pobieraku można znaleść: fora, reportaże, artykuły, audycje, temat był nawet na demotach. Sama jestem zszokowana jak mogłam wcześniej o tym nie słyszeć?? Działają kilka lat, "złapali" już pewnie setki tysięcy osób, ostatnio dowiedziałam się że w śród znajomych mam osoby które im zapłaciły. I to błąd za mało przyznajemy się do pobieraka w realu, wiem że trochę to wstyd tak się "nabrać" a już tym bardziej zapłacić, ale ludziska opowiadajcie wszystkim których znacie o pobieraku, poczta pantoflowa, blotka szybsza niz błyskawica uchronimy w ten sposób wiele osób i pobierak padnie. Jestem ciekawa jak dużo jest osób które zapłaciły,może mała sonda? Pytam bo na stronce pozywamy-zbiorowo.pl @ mixxt, szykują pozew zbiorowy ale stroną mogą być tylko osoby które zapłaciły pobierakowi zgłaszajcie się w masie siła

Proponuję dokonać zgłoszenie do prokuratury i wystosować list do premiera.
W jakim kraju my żyjemy? Przecież po to mamy rząd, po to płacimy podatki, żeby nas ochraniał przed cwaniakami, którzy zastraszają ludzi i w majestacie prawa wyłudzają pieniądze. Zbliżają się wybory. To najlepsza pora.

zzebra - widzisz - problem polega na tym że - w większości płacą im osoby nieletnie . Bo to zostało tak zrobione by osoby nieletnie w to łapać . Ktoś powie - nie prawda bo tam jest wymóg by podać swój wiek a tym samym potwierdzić pełnoletność . Tak mogą twierdzić tylko laicy albo głupcy. To powstało dla osób nieletnich - bo kto tak naprawdę ściąga coś z neta ?? Nie miejmy złudzeń - żerują na młodzieży a że łapią się niby dorośli - to tylko dodaje im splendoru . Taka prawda - niestety . Bo czasem łapią się na to osoby pełnoletnie - ale czy dorosłe ???
Zobaczcie - nawet moderator już zwątpił , nawet nie usuwa powtarzających się wpisów - wpisów które pojawiają się każdego dnia od początku tego forum - czyli z pytaniem CO ROBIĆ - nie dziwię się jemu , każdemu ręce by opadły i każdy miałby dosyć . Forum istnieje dwa lata , zaczęło się od pytania - co mam zrobić i po dwóch latach kończymy pytaniem - co mam zrobić mimo tylu opinii - mimo decyzji UOKiK nadal ludzie pytają o to samo . Więc - nie dziwcie się że pobieraczek trwa skoro nie potraficie wysnuć wniosków z tego co oczywiste.
Do Colder - miałeś i masz rację - to jest sprawa beznadziejna - to co ludzie piszą .

Prawnik, uważam,że nie masz racji. Wygląda na to, że jesteś adwokatem tej firmy.
Oferta skierowana do klienta musi być jasna, klarowna, a nie tendencyjnie skonstruowana tak, aby klient dał się nabrać. Działalność tej firmy wyraźnie jest nastawiona na naciąganie.
Nie ubliżaj ludziom. Gdyby dało się na to nabrać niewiele osób, to mógłbyś z nich robić dzieci. Ale liczba nabranych, nabranych bo zastraszonych, jest ogromna! Do tego sprawa trwa przynajmniej dwa lata! Od czego są organa, które mają nas bronić. Czy to dziki zachód? Przecież jesteśmy zorganizowaną społecznością.
Wracam więc do pytania:Czy żyjemy w kraju bezprawia? Rozumiem, że demokracja kosztuje. Że wolny rynek dając wiele dobrych możliwości, ma też minusy. Ale działalność tej firmy od początku jest wyraźnie nastawiona na naciąganie.
GDZIE SĄ INSTYTUCJE ODPOWIEDZIALNE ZA NASZE BEZPIECZEŃSTWO!!!

Stanisław Gargas - Czy ty potrafisz odczytać co napisałem ? Ja napisałem tylko to - najwięcej oszukanych to są osoby nieletnie - a czasem łapią się osoby niby dorosłe.
Więc komu ubliżam - skoro tak jest ???
My o tym piszemy ponad dwa lata - a ty się budzisz gdzie są instytucje i organy państwowe za to odpowiedzialne ??? Ty teraz się pytasz o to ? - Obudż się - poczytaj fora - ludzie o tym piszą ponad dwa lata !!!!!!!
Te Twoje propozycje to - zachowaj dla siebie . Jakbyś poczytał fora to byś zobaczył że ludzie pisali WSZĘDZIE - i wszędzie mają ich gdzieś.
Zanim kogoś o coś oskarżysz - zastanów się , bo może się okazać że - sam jesteś tym o co kogoś oskarżasz .

Ludzie "boshe swiety", cyteż dzieciaki, OLEJCIE TO. WYSYŁAĆ REZYGNACJĘ, NIEWAŻNE KIEDY MINĄŁ TERMIN!!! Nadawce do spamu i tyle. Bo jak nie to ja wam zacznę wysyłać takie maile bo kasę potrzebuje, skoro wam do płacenia innych wystarczy dostawanie głupich kłamliwych maili!

omg ludzie ale o czym wy rozmawiacie... zacznijmy od tego czy umiecie korzystać z internetu? oglądacie TV? pobieraczek.pl to naciągacze, zapewne dzieci po 13 lat zakladają tam konto a z obawy przed rodzicami placą i na tym polega ich polityka, poza tym ta firma ma 250 tyś. długu z czego ponad 300 tyś osób podpisało petycje przeciwko im, to zwykli wyłudzacze i tyle.

mój znajomy tam zrobił konto 2 lata temu i nic im nie zapłacił, straszyli, straszyli, ale co oni wam moga poprzez maila zrobić? nic, proszę was...

Ziith - Twój znajomy - znajomy znajomego itp.
Ale ja jestem przykładem tego o czym mówisz. Gdybyście poczytali moje wcześniejsze wpisy - tam stoi jasno - moja rejestracja była ponad dwa lata temu - sam przez to przeszedłem dlatego do Was piszę . Bo wiem jak to wszystko wygląda .I - albo uwierzycie - albo nie - ale napiszę nieśmiało - wielu ludzi mi uwierzyło , z wieloma piszę do teraz i są moimi przyjaciółmi -wiecie co to znaczy ???? To znaczy że ufamy sobie - - i oni mi ufają i nie zawiedli się - w żadnym momencie . I pisali że coś dostali - listownie - ja im odpisałem i - spoko - nasza więż się umocniła bo to co pisze pobieraczek OTWORZYŁO IM OCZY - i teraz piszą do mnie - miałeś rację - to są oszuści .
Czytajcie co się do Was pisze - tam jest wszystko.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót