Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
prawnik2011 napisał:
Nessie11- nie ma już gumy1 , to tylko pseudo - nic więcej.
Dawno minęły mi te dwa lata od pierwszej rejestracji , mam spokój ponieważ nic im nie wypowiadałem , nie dostałem żadnego listu i nikt nie wezwał mnie do sądu - DLATEGO NIE PRZEJMUJCIE SIĘ TYM - IGNORUJCIE WSZELKIE MAILE CZY LISTY :D
Ci co kiedyś zaufali gumie1 NA PEWNO NIE ŻAŁUJĄ - zaufajcie i Wy.:wink:

Wiem wiem, tak właśnie myslałam;)

Może już nie pisze bo popłynął w długi przez pobieraczka i siedzi za # XD
heh głupi żart XD

mateox2 - ha ha ha - dobry żart.
A może siedzi sobie i :beer: - i czyta Wasze komentarze i tak sobie myśli - kiedy niektórzy zaczną myśleć ???

Zaczerpnięte ze strony pobieraczka :
Opinie klientów :

"... szczególnie chciałbym podziękować za szybką pomoc na forum i czacie. Jesteście wspaniali, polecę Was moim znajomym. Dziękuję całej ekipie Pobieraczka!"
Michał K. z Poznania

No to już drugi zadowolony - najpierw był Tomek z Krakowa , teraz jest Michał z Poznania - nie uważacie że to i tak cienko skoro - jak mówi pobieraczek - tylko 10 % im nie płaci ???:wow:

Gdybym chciał zapłacić a podałem fałszywe dane to czy to będzie możliwe? Pytam z czystej ciekawości.

:mad:
kupiłam komputer w tym roku,wczesniej nie miałam komputera.poprostu szukałam strony by sobie sciągnąc film,podajac fałszywe dane załozyłam konto w pobieraczku,nawet nie pamietam co było napisane..gdzieś po pół roku zajrzałam na dawno nie uzywana poczte,która podałam przy rejestracji,a tam listy własnie od pobieraczka,najpierw,ze dziekuja za zamówienie ,potem te groźby,że zaloza mi sprawe sądową i ze za falszywe dane czeka mnie postepowanie(podałam adres :ulica Błotna nr. zachlapany:confused:)w momencie gdy to przeczytałam nie wedziałam nawet co to jest za strona,zapomniałam o tym,nie uzywałam tego iwgl. poszperałam w googlach,ktos wypowiedzial się o nich,że to naciągacze,poradził wysłac im wiadomość,która oczywiście skopiowałam i wysłałam..na co odpowiedzieli,że mimo tego,że nie korzystam z usług pobieraczka i tak musze zaplacić itd.Postanowiłam nic z tym nie robić.Kolega mi doradził,że jesli nie dostałam listu papierowego to nie mam się czym przejmować,posłuchałam Go.Po takim czasie postanowiłam poszukac nowych informacji na temat pobieraczka.Dzisiaj odkryłam te forum.Cieszę się bardzo,ze nie dalam się zastraszyć,a to forum wsparło mnie na duchu.List z wezwaniem otrzymałam (początek listu: Szanowna Pani ihaha, Dnia 02.01.2011 z koputera o adresie IPXXXX itd),po tym jak odpisałam otrzymałam następny list(od:Magdalena Miotk to me) teraz mamy prawie wrzeseń,odkąd przestałam reagowac na ich listy mam spokój.Mam nadzieje,że mój brak zainteresowania tym co robi Pobieraczek jest słuszny.Pozdrawiam.

strazak798 - oczywiście że tak , wszak masz podany numer konta a przecież ludzie też piszą że podali fałszywe dane a i tak im płacili . No - najmądrzejsze to to nie jest!

atatamihaha - nawet otrzymanie jakiegoś listu nie jest równoznaczne z koniecznością zapłaty.
Nie wiem dlaczego " kupiliście " lub " kupujecie " ten bałach że - zawarcie umowy jest równoznaczne z koniecznością zapłaty ??? DLACZEGO ????
Wszak zapisy prawne mówią inaczej :

USTAWA z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.1)

Art. 11. 1. Umowa NIE MOŻE nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia PRZED OTRZYMANIEM świadczenia.

Ten zapis mówi wyrażnie - NAJPIERW WYKONANIE USŁUGI A PÓŻNIEJ ZAPŁATA!!

Więc - DLACZEGO IM PŁACICIE CZY CHCECIE PŁACIĆ SKORO NIC NIE OTRZYMUJECIE ???

Ostatnia edycja:
prawnik2011- "list papierowy" mialam na mysli list prosto z sądu,bo wtedy napewno zmartwiłabym się.

Denerwje mnie to,ile osób nieświadomych zapłaciło ta sumkę..jest tyle starszych osób korzystających z internetu..

atatamihaha - nie ma szans by ktokolwiek dostał cokolwiek z sądu .
A co do wpisu
Denerwje mnie to,ile osób nieświadomych zapłaciło ta sumkę..jest tyle starszych osób korzystających z internetu..

Zastanawiające - prawda??

Tak,zastanawiające.
Na pierwszej stronie tego forum Naiwny napisał:
"Jakiś czas temu oglądałem program (nie pamiętam czy była to Uwaga, Interwencja czy Expres Reporterów a może coś innego?) na temat pobieraczka. Występował tam pewien Radca Prawny którego syn zarejestrował się na ich stronie. "

zastanawia mnie to,dlaczego juz wtedy nikt sie tym nie zainteresował.:-/

Koleżanko, ależ oczywiście że zrobili. UOKIK nałożył karę na ich nieuczciwą działalność. Ale z racji że przysługuje im prawo do odwołania - skorzystali z niego. Teraz na mój gust, trzepią kasę bo jak rozpatrzy te odwołanie sąd to może im się skończyć źródełko kasy. Chyba że ogłoszą upadłość i założą nową firmę i nadal będą naciągać. Niestety możemy podziękować naszemu polskiemu prawu za takie coś :/

poraz kolejny jestem zmuszona by to napisać.
"żeby polska była polską" !

nie zagłębiłam się w fascynującą historię przebiegu kariery pobieraczka, ale z tutejszych postów wywnioskowałam, że ma on na swoim koncie przynajmniej dwie sprawy sądowe i płacił już karę grzywny za oszukańczą działalność... tylko czemu jego strona dalej istnieje, działa i ma się dobrze? sąd nie powinien nakazać jej usunięcia? czy to kolejny urok polskiego prawa? czy może zadaję głupie pytanie..? ^^"

@prawnik2011, nie masz gdzieś zapisanego regulaminu po 16.04.2010r ? Bo wydaje mi się że pobierak wprowadza zmiany po cichutku nie informując nikogo. (chodźby adres firmy).

zonku - nawet nie mam zamiaru zwracać na to uwagi.
Skoro - jak twierdzi pobieraczek - to coś zwane regulaminem uważają jako treść umowy to ICH OBOWIĄZKIEM jest poinformowanie w FORMIE PISEMNEJ o zmianach i wówczas każdy ma 10 dni na wypowiedzenie umowy. Jak sobie wyobrażasz - zachodzą zmiany w " umowie " bez poinformowania o zmianach drugiej strony ??? Bo - na jedną usługę nie mogą być dwa regulaminy tak jak tutaj - to po prostu jest absurd . Nie ma podziału na tych co rejestrowali się przed 16.04.2010 i oni coś nie muszą i na tych rejestrujących się po tej dacie i i oni już muszą płacić . Nie - to jest jedna " usługa " i obowiązuje JEDEN regulamin a każda zmiana daje każdemu możliwość wypowiedzenia czegoś w 10 dniach od dnia w którym zostaną o tym poinformowani. A skoro o zmianach nie informują - to kolejny dowód że umowy nie istnieją.

Otóż to ! Tak samo uważam a jednak pod datą 16.04.2010r jest adres z Sopotu a nie z Gdańska. Mimo że w tamtym roku w październiku był Gdańsk. Więc dla mnie śmieszne jest że to oni stanowią prawo. Mam nadzieję że po październiku coś zmieni się w naszym państwie.

zonku napisał:
Otóż to ! Tak samo uważam a jednak pod datą 16.04.2010r jest adres z Sopotu a nie z Gdańska. Mimo że w tamtym roku w październiku był Gdańsk. Więc dla mnie śmieszne jest że to oni stanowią prawo. Mam nadzieję że po październiku coś zmieni się w naszym państwie.

W tym roku w czerwcu też był Gdańsk (i nic nie zmieni się w naszym państwie jeszcze przez wiele lat niestety, ja na to nie liczę:-()....pewnie wykopali ich z piwnicy w Gdańsku

Witam,

Ostatnio od pobieraczka otrzymałem taką wiadomość:

Szanowny Panie,

W poprzednio prowadzonej korespondencji, zostało Panu szczegółowo wyjaśnione dlaczego przepis stanowiący o trzymiesięcznym okresie wypowiedzenia nie znajduje zastosowania w przypadku Pana rejestracji w naszym serwisie.

Poprzez rejestrację na stronie (oświadczenie woli) oraz nasze przyjęcie (aktywacja konta) została zawarta z nami umowa na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną Dz. U. Nr 144 poz. 1204, co zobowiązuje obie strony kontraktu do wywiązania się z postanowień zawartych w umowie zgodnie z Art. 353. § 1 oraz Art. 354. § 1. Kodeksu Cywilnego.

W warunkach umowy (Regulamin świadczenia usług "Usenet"), które musiały zostać zaakceptowane przed złożeniem zamówienia - rejestracji na stronie www.pobieraczek.pl - widnieje zapis, że wszystkim zainteresowanym przysługuje prawo do 10-cio dniowego wypowiedzenia umowy od momentu złożenia zamówienia. Prawo to, nie zostało jednak wykorzystane w wyznaczonym terminie.

Brak wypowiedzenia oznacza pozytywne zainteresowanie naszym serwisem, dlatego pragniemy zachować komfortową ciągłość w oferowaniu naszej usługi.

Przygotowany został więc większy kontyngent pojemnościowy na rzecz klienta, zgodnie z postanowieniami umowy. Zwiększając pojemność ponieśliśmy już dodatkowe koszty. Czyniąc te kroki wywiązaliśmy się z naszej części umowy i prosimy o to samo.

Proszę pamiętać iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia- będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

Chcielibyśmy uniknąć niemiłego dla obu stron wejścia na drogę sądową , ale zachowujemy sobie prawo do skorzystania z tej możliwości. Przypominamy, że adres IP, z którego nastąpiło złożenie zamówienia został zapisany. Usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP. W razie podania nieprawdziwych danych adresowych podczas rejestracji i co się z tym wiąże niemożności dostarczenia wezwania do zapłaty pocztą tradycyjną , zostanie to zgłoszone odpowiednim organom ścigania w celu ustalenia prawdziwej tożsamości. Podawanie nieprawdziwych danych nosi znamiona przestępstwa, za które grozi odpowiedzialność karna.
Prosimy więc jeszcze raz o dobrowolne wywiązanie się z zobowiązania, wynikającego z zawartej umowy.

Należność w wysokości 94,80 PLN należy opłacić:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - <adres mail podany przy rejestracji>

Przypominamy, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W razie pytań prosimy o kontakt drogą e-mail lub dzwoniąc pod numer 58 553 12 32.

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Ciągle się upierają, że przysługiwało mi prawo tylko do 10-cio dniowego wypowiedzenia umowy.

Taa, na pewno ponieśli koszty <facepalm>. Zwłaszcza że w początkowych mailach pisali że dostęp jest zablokowany dopóki forsy nie dostaną. Więc nie świadczą żadnej usługi - straszą i tyle.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót