Rezygnacja z zakupu ebay

• Autor wątku Autor wątku edward777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

edward777

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Założyłem taki sam temat w innym dziale, ale proszę jeszcze o informację na forum prawa niemieckiego.

Wygrałem licytację na ebay.de, ale muszę zrezygnować z zakupu. Licytowałem przedmiot dla kolegi, ale po wygraniu aukcji kolega niestety stwierdził, że nie chce już licytowanego przedmiotu. Kwota to ok. 420 euro. Wysłałem do sprzedającego wiadomość z prośbą o anulowania aukcji, jednak otrzymałem odpowiedź, że sprzedający nie zgadza się i muszę sfinalizować transakcję. Jakie mogą być konsekwencje jeśli nie zapłacę za wylicytowany przedmiot? Czy można zrezygnować z zakupu, jeśli sprzedający się na to nie zgodzi?

Zakup od osoby prywatnej. Odpowiedź od sprzedającego na mojego maila z pytaniem o anulowanie aukcji:
Nein ein Abbruch des Kaufes kommt nicht in Frage !!
Bitte bezahlen Sie den offen Betrag in Kürze , sonst werde in Kürze meinen Anwalt konsultieren und der klagt dann den offnen Betrag bei Ihnen ein und die Entstehenden anderen Kosten zahlen Sie dann auch !!! PS bitte in meiner Beschreibung unten lesen alle Nichtzahler werden Gerichtlich verfolgt!!! Den Sie haben einen Vertrag mit mir abgeschlossen den Sie zu erfüllen haben !!!

Powrót