Rezygnacja z zamówienia

• Autor wątku Autor wątku Riko2223
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Riko2223

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie związane z morele. Zrezygnowane z zamówienia i dostałem taką odp...

Szanowny Kliencie,
Uprzejmie informuję, że złożył Pan zamówienia na komponenty wraz z montażem. W związku z tym w razie anulowania będzie Pan zobowiązany do poniesienia kosztów wykonanej usługi.
Pozdrawiam,
Marta Tabiś
Specjalista ds. Obsługi Klienta
Grupa Sklepów Morele.net Sp. z o.o.

Jeśli wziąłem montaż z kodem rabatowym to płacę tylko 1zł czy całą kwotę? I czy coś się stanie jeśli nie zapłacę?

Z tego co się orientuje kod rabatowy działa tylko przy zamówieniu. Skoro z zamówienia zrezygnowałeś zostaniesz obciążony kwotą wyznaczoną w cenniku za daną usługę.

A mogą mi aktualizować cenę? albowiem gdy zamawiałem a obecną ceną jest 200zł różnicy (z dnia na dzień)... A i jakie mogą być skutki nie zapłacenia tego? Czy mogą naliczyć odsetki? Czy mogą sprawę wytoczyć?

Zostałeś poinformowany o płatnej usłudze?

Jest to zapisane w regulaminie?

Tak pisze, ale nie jest sprecyzowane co dokładnie ponosi koszt

Będzie Cie obowiązywać cena która była podana w dniu składaniu zamówienia.

Otóż zamuliłem komputer (składaka z opcją składania) użyłem kodu na promocję zamiast 100zł za składanie to 1zł. I zrezygnowałem ponieważ znalazłem lepszą ofertę. Oni naspali mi maila, cytuję:
"Szanowny Kliencie,
Uprzejmie informuję, że złożył Pan zamówienia na komponenty wraz z montażem. W związku z tym w razie anulowania będzie Pan zobowiązany do poniesienia kosztów wykonanej usługi.
Pozdrawiam,
Marta Tabiś
Specjalista ds. Obsługi Klienta
Grupa Sklepów Morele.net Sp. z o.o."

I się zastanawiam czy muszę im zapłacić 100 zł czy 1 czy wcale nie muszę.

Co to za kod i jakie są warunki jego użycia?
Kiedy zawarłeś umowę? Kiedy i na jakiej podstawie prawnej chcesz zrezygnować?

Powrót