Rezygnacja ze stażu i zwrot stypendium

• Autor wątku Autor wątku Ewa033
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewa033

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem na stażu z urzędu pracy z którego chciałabym zrezygnować, w zawartej umowie istnieje paragraf o treści :

Uczestnik projektu zobowiązuje się do zwrotu na rzecz beneficjenta w całości wszelkich kosztów poniesionych na uczestnika projektu w związku z jego udziałem w projekcie, w szczególności stypendium i kosztów przejazdu, wraz z odsetkami ustawowymi naliczonymi od dnia wypłaty środków pieniężnych, w przypadku:
1) gdy w trakcie stażu lub po jego zakończeniu wyjdzie na jaw, że uczestnik nie spełniał warunków udziału w projekcie.
2)przedłożenia przez uczestnika projektu podrobionych, przerobionych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów w celu zakwalifikowania uczestnika do projektu.

Czy ten paragraf, szczególnie pierwszy punkt, oznacza, że jeśli będę chciała zrezygnować ze stażu będę musiała zwracać wszystkie zarobione pieniądze, łącznie z odsetkami.
Nie bardzo rozumiem ten zapis i nie wiem co on tak naprawdę oznacza.
Będę wdzięczna za pomoc.

Y
Ewa033 napisał:
Czy ten paragraf, szczególnie pierwszy punkt, oznacza, że jeśli będę chciała zrezygnować ze stażu będę musiała zwracać wszystkie zarobione pieniądze, łącznie z odsetkami.
Nie. Ten punkt dotyczy sytuacji kiedy wyszłoby na jaw po czasie, że bezrobotny zataił jakąś istotną informację (np. że studiuje dziennie), która miałaby wpływ na samo zakwalifikowanie do uczestnictwa w stażu. Przerwania stażu ten punkt nie dotyczy.

Powrót