rezygnacja ze studiów, a oświadczenie o studiowaniu bez opłat

• Autor wątku Autor wątku jogobela007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jogobela007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Dzień dobry,

przestałam chodzić na zajęcia na studia i mam niezaliczony semestr (oficjalnie żadne pismo zawiadamiające mnie o wykreśleniu z listy nie przyszło do mnie, a w usosie jestem aktywna), a studenci maja złożyć oświadczenie o studiowaniu bez opłat. Studia są stacjonarne na publicznej uczelni. Czy grożą mi jakieś opłaty z tego powodu, że nie doniosę tego tego papierka, mimo, że nie zaliczyłam semestru?

Dobra, juz rozumiem. Otóż jeżeli zrezygnowałyście ze studiów, to jeśli nie przekroczyłyście limitu 30 punktów ECTS to nie bedziecie musialy placic za kolejne studia.

Jezeli jest taka hipotetyczna sytuacja, że na przyklad student przez 6 lat rozpoczyna co roku nowy kierunek (nie w ramach wznowienia! tylko od nowa przystepuje do rekrutacji) i za kazdym razem po pierwszym semestrze rezygnuje i za kazdym razem zalicza jakiś przedmiot za 5 punktów, to dopiero po tych 6 latach, jeśli w 7 roku pojdzie na studia znowu, bedzie musial placic. jaki z tego wniosek? taki, że tak jakby, oficjalnie, pierwszy kierunek studiow jest liczony pod warunkiem zaliczenia 30 punktow ects. także, jezeli rezygnujecie ze studiow na samym poczatku roku akademickiego a potem zaczynacie za rok to tez nie musicie placic. przewiercilam ten watek wyzej i do takiego wniosku doszlam, jezeli jest błędny to proszę o poprawkę .

prosze też o to, by połączyć mój temat z podpiętym tematem wyżej (ten o placeniu za studia)

Powrót