Rezygnacja ze studiów

• Autor wątku Autor wątku Genax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Genax

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam zamiar zrezygnować ze studiów lecz nie rozumiem za bardzo rozwiązania umowy. Czesne muszę opłacać do 5 dnia każdego miesiąca. Jeśli zaniosę rezygnację przed 5 dniem miesiąca np. luty to również będę musiał zapłacić za kolejny miesiąc (marzec)?

"Bieg wypowiedzenia rozpoczyna się od miesiąca następującego po miesiącu, w którym nastąpiło wypowiedzenie umowy." - więc jeśli zaniosę rezygnację w lutym to wypowiedzenie otrzymam dopiero w marcu? i czy przez ten czas będę miał status studenta? Myślałem aby nie chodzić na zajęcia do końca lutego lecz czy nie wyrzuca mnie z uczelni jeśli nie zjawię się na sesjach?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Zgodnie z tą umową, jeśli wypowiesz ją 4 lutego, to bieg wypowiedzenia rozpocznie się z początkiem marca ze skutkiem na koniec marca tj. koniec marca = koniec/rozwiązanie Twojej umowy. Co do opłaty to masz to w ustępie drugim tj. w związku z tym, że Twoja umowa zakończy się z końcem marca, będziesz zobowiązany do opłacenia czesnego za luty oraz marzec (o ile nie ma innych uregulowań dot. tej kwestii w umowie). Status studenta również masz do końca marca.

Powrót