rezygnacja ze zrotu kosztow za dojazd (staz)

• Autor wątku Autor wątku katk5341
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katk5341

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam czy moge zrezygnowac ze zrotu kosztow za dojazd na stazu?
sytuacja wyglada tak ze zlozylam wniosek i zaznaczylam ze bd dojezdzac autobusem i go przyjeli ponoc nie cha zadnych biletow jako dowod tylko zaswiadzenie oddalam o wysokosci biletu za miesiac
Tylko ze ja jednak jezdze samochodem bo na okres wakacji nie ma tylu polaczen komunikacyjnych i chialabym zrezygnowac da sie?

U mnie była podobna sytuacja zabrali połączenia autobusowe. Musiałam dostarczyć zaświadczenie, które Ty o wysokości kosztów biletu NA NAJTAŃSZEJ LINI (NAJTAŃSZE ISTNIEJĄCE POŁĄCZENIE -czasem są różne trasy, linie pośpieszne etc.) i oddawali za najtańszy dostępny bilet tej relacji ,ponadto musiałam dostarczyć dowód rejestracyjny auta ,a jeśli nie jest Twoje to umowę tzw. użyczenia Tobie przez kogoś auta na ten okres zawartą z właścicielem pojazdu (auto było narzeczonego). Dali mi gotowy papierek do tej umowy. I oddawali nadal tyle co za autobusy. Więc nie rezygnuj, bo należy Ci się nadal zwrot tak jak za pks, może nie zwróci Ci się całość ale zawsze coś. Mi na 80 km wychodziło w sumie to samo.
Podstawa prawna: Ustawa z dnia 20 kwietnia 2004r o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2013 r. poz. 674 z późn. zm.) & 4 znajdziesz podstawę prawną :)

,, W przypadku braku możliwości przejazdu środkami komunikacji zbiorowej dopuszcza się refundację kosztów dojazdu własnym lub użyczonym środkiem transportu. Kwota refundacji w takim przypadku nie może przekroczyć kwoty odpowiadającej kosztom przejazdu najtańszym środkiem komunikacji zbiorowej,,.

Jak nic nie zrobisz to jest szansa ,że nikt w urzędzie sam Ci tego nie powie. Więc nie daj się skoro Ci się należy :)

Ostatnia edycja:
Powrót