Dziękuję forumowiczom za porady. Skorzystałem. Dotyczy Reader`s Digest
25-02-2011
Najpierw otrzymałem maila z paskiem, w który mam kliknąć. Nie klikałem.
Tego samego dnia otrzymałem:
Państwa zgłoszenie zostało przyjęte. Prosimy oczekiwać odpowiedzi od naszego pracownika. Poniżej znajdują się dane zgłoszenia.
id: xxxxxxx
temat: Re: Kod dostępu
typ: zgłoszenie
priorytet: normalny
status: oczekuje
Biuro Obsługi Klienta
Reader's Digest
Reader's Digest Przegląd Sp. z o.o.,
ul. Taśmowa 7, 02-677 Warszawa;
nr KRS 0000070510 - Sąd Rejonowy
dla m. st. Warszawy, XIII Wydzial Gospodarczy KRS;
NIP 526-10-01-610; kapitał zakładowy 8.081.000 zł.
Odpisałem 25-02-2011:
Witam.
Na razie nie kliknę w pasek postępu, bo oznacza to, że niezależnie od tego, co zrobię dalej, zaczniecie mi przysyłać coś, za co zawołacie zapłatę. Najpierw skonsultuję się z Rzecznikiem Praw Konsumenta. Jeśli będą do tego podstawy, to kliknę w obecności adwokata i jeśli później okaże się, że przyślecie mi coś bez mojego zamówienia, to podejmę dalsze kroki.
Jeśli nie odpowie Pani na moją wiadomość, to uznam, że moje podejrzenia są słuszne.
Pozdrawiam i podpis adresem mailowym, żeby nie dać im żadnych namiarów.
Otrzymałem dnia 03-03-2011:
Szanowny Panie,
Jeśli nie jest Pan zainteresowany otrzymywaniem maili od Reader's Digest prosimy o rejestrację sprzeciwu na stronie:
xxxxxxxxxxxx – tu jest link do strony
Z poważaniem,
Wiesława Bartoszuk
Biuro Obsługi Klienta
tel. (22)5197777
faks. (22)5197788
Reader's Digest Przegląd Sp. z o.o., ul. Taśmowa 7, 02-677 Warszawa,nr KRS 0000070510 (Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XIII Wydz. Gosp. Krajowego Rejestru Sądowego), NIP 526-10-01-610, kapitał zakładowy 8.081.000 zł.
dane zgłoszenia
===================
id: xxxxxx
typ: zgłoszenie
priorytet: normalny
status: zakończone
Odpisałem 2011-03-03:
Nie będę klikał w żadne linki, bo u Was oznacza to automatyczną rejestrację. Poprosiłem o nie przysyłanie mi ofert i powinno wystarczyć. Płacą Wam za to, żebyście się tym zajęli. Dalsze prośby o klikanie będę traktował jako uporczywe nękanie, a na to jest paragraf.
Na razie mam spokój.