right to reside in UK a rejestracja z WRS

• Autor wątku Autor wątku basiaf27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basiaf27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
bardzo prosze o pomoc. Od 2004 roku jestem w Anglii, zarejestrowalam sie z WRS od razu, jednak po 3 miesiacach zmienilam prace- nie wiedzialam ze musze powiadomic HO o tym wiec po zmienieniu pracodawcy u ktorego pracowalam potem 3 lata nie odnowilam swojej rejestracji. Teraz po 6-7 latach dowiedzialam sie ze popelnilam blad. Zmienilam potem prace kilka razy i nigdy o zmianach nie powidomilam HO. Chcialam zlyzc papiery na pernament residency- czy oni w tej sytacji odrzuca moja aplikacje? Czy moge przynajmniej wyslac EEA1- residency po 12 miesiacach? Co mam zrobic, prosze o pomoc- jestem w ciazy i bede musiala pobierac benefity.

Potwierdzenie rezydentury nie jest Ci potrzebne do otrzymywania benefitow. Natomiast jezeli nie zaliczylas pelnych 12 miesiecy u jednego pracodawcy badz w pierwszych 12 miesiacach nie odnawialas rejestracji podczas zmiany pracodawcy niestety ten okres nie zostanie zaliczony. Nie posiadajac aktualnej rejestracji nie bedziesz mogla aplikowac o benefity.

Eliss napisał:
Nie posiadajac aktualnej rejestracji nie bedziesz mogla aplikowac o benefity.

Dziekuje za odpowiedz. A czy jesli teraz wyslalam papiery do WRS na obecnego pracodawce, to bede w stanie ubiegac sie o benefity? Czy musze czekac 12 miesiecy? Bo wedlug prawa, to bedac zarejestrowana na wlasciwego pracodawce bede miala "right to reside"- czy to prawda?

Powrót