Robak w słoneczniku

• Autor wątku Autor wątku Kacperełe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

Kacperełe

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam pewien problem. Mianowicie znalazłem robaka w paczce słonecznika. Zadzwoniłem na numer który podany był na stronie producenta, odebrał pan przedstawiłem mu sytuację, powiedział żeby sprawdzić kraj pochodzenia, wspomniał coś w stylu "to tylko produkt spożywczy" oraz kazał wysłać maila ze zdjęciem numeru seryjnego paczki i samego robaka. Odpowiedzi nie otrzymałem, co mogę w tej sytuacji zrobić ?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Witam!
Jestem studentką 1 roku prawa i nie mam jeszcze wystarczającej wedzy prawniczej, ale wydaje mi się, że powinna Pani napisać zażalenie do producenta, domagając się odpowiedniego zadośćuczynienia tytułu wystąpienia niezgodności towaru z zamówieniem. Producent będzie miał 14 dni, aby odpowiedzieć Pani na takie pismo.

Zastrzeżenia co do produktów można również zgłaszać w wojewódzkich inspektoratach Inspekcji Handlowej. Bezpłatną pomoc w dochodzeniu swoich praw uzyska Pani też od powiatowych lub miejskich rzeczników konsumentów. Informacji udziela także Federacja Konsumentów pod nr. 0 800 007 707.
Mam nadzieję, że pomogłam, Pozdrawiam ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Proponuję od razu do Strasburga :) Zdaje się że najlepszym sposobem na zgłoszenie problemu jest udanie się do sklepu gdzie dokonano zakupu.

Sklep nie ponosi odpowiedzialności za robaka w słoneczniku, ponieważ nie zajmował się produkcją produktu.

218497 napisał:
Sklep nie ponosi odpowiedzialności za robaka w słoneczniku, ponieważ nie zajmował się produkcją produktu.
Czyli idąc twoim tokiem rozumowania sprzedawca nie jest odpowiedzialny za wady np. Telewizora, bo nie brał udziału w jego produkcji... proszę Cię, nie pisz głupot...

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Nazwałbym to raczej: zaczyna się mniemanologia stosowana...

218497 napisał:
Witam!
Jestem studentką 1 roku prawa i nie mam jeszcze wystarczającej wedzy prawniczej,.....

Może najpierw zapoznaj się z regulaminem forum, bo to już drugi temat w którym piszesz post za postem mimo iż masz prawo do edycji swojego posta przez 20 min. Sorry za offa.... :)

Miast żałować biednego pożytecznego skorka trollujecie. Zamykam bo nawet do Hydeparku nie warto przenosić.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót