RODO publikacja linku

• Autor wątku Autor wątku spinach764
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spinach764

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry ponieważ na moje pytanie na grupie FB porady prawne zostałem po zadaniu pytania i prośbie uzasadnienia zostałem wyrzucony to spróbuje tutaj. Chodzi o następującą sytuację rozmowa na grupie gość gra milionera sprawdzam czy ma długi okazuje się że gość jest dłużnikiem. Kopiuje link i mu wklejam czy zapomniał zapłacić bo dług jego jest na sprzedaż. Stwierdzono że grozi mi za to 2 lata. Przecież ja nie ujawniam żadnych danych podaje link do portalu który publikuje dłużników i on jest odpowiedzialny za dane gościa. Bo to tak jakbym wkleił link z pogodą na ten tydzień i ktoś mnie podał do sądu że miało dziś nie padać. Nie chodzi o jakieś głupie rozrywki jestem zwyczajnie ciekawy. Na logikę brzmi to śmiesznie.
Pozdrawiam was.

A pytanie pierwsze - skąd wiesz, że jest dłużnikiem? Bo ktoś (os fizyczna lub firma) tak twierdzi?

rafmik napisał:
A pytanie pierwsze - skąd wiesz, że jest dłużnikiem? Bo ktoś (os fizyczna lub firma) tak twierdzi?

Dzięki za odzew wchodzę na długi.info wpisuje nazwisko, wybieram miasto i wyskakuje oferta kupna długu.Dokad jest licytacja jazdy może wykupić a nawet negocjować dług z wierzycielem. Samemu też można swój wykupić. Takie allegro z licytacją :) Nie jestem odpowiedzialny za aktualizację serwisu. Spytałem czy zapomniał zapłacić i wkleiłem link.

Ostatnia edycja:
Powrót