Rodzice chcą mnie wyrzucić!

• Autor wątku Autor wątku Zachuq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zachuq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Niedawno skończyłem 19naście lat. 5 lat temu przeprowdzilem sie do Niemiec. Jednak ostatnio zaczeły się problemy.
Jestem jeszcze uczniem liceum (Niemiecki tok nauczania). Moi rodzice chcą abym poszedł do pracy i mówią że sobie ze szkołą nie dam rady. Jednnak nie mam złych ocen i jestem jednym z lepszych w klasie. Nie miałem jakegoś "fajnego" dzieciństwa. Zawsze miałem problemy z rodzicami a oni mnie nigdy nie mogli zrozumieć.
Zawsze irytowało mnie karanie mniw za żeczy których nie zrobiłem albo odkupowanie czegoś co przez przypadek stukłem gdzie mój młodszy brat zostawas zawsze bez kary.
Moi rodzice lubią pokazywać swoją władze i nie potrafią traktować mnie jako dorosłego. Zawsze biorą mnie za "gówniarza" i od czasu do czasu zdarza mi sie "dostać po pysku" za jakieś drobnostki.
Jednak po każdej sprzeczce gdzie zdarzyło mi się oberwać, mówili moi rodzice że to ja ich terroryzuje i bije co jest absurdalne.
Ważnym punktem jest że moja mama ma ogromny wpływ na mojego tate. Wszystko co Ona powie widzi mój tata tak samo (wytresowany).
Po ostatniej sprzeczce jest jednak troche inaczej. Rodzice chcą mnie wymeldować i wyrzucić z domu. To że mieszkam w Niemczech jeszcze bardziej komplikuje mi sprawe. We wrześniu i tak miałem sie wyprowadzić., ale jak chcą mnie już wyrzucić nie wiem gdzie mam się podziać. Groziło by mi to powrotem do polski gdzie z moją teraźniejszą szkołą. Nie wiem jak to wygląda bo bie mam też niemieckiego obywatelstwa i moim zdaniem jestem pod tym względem uzależniony od rodziców.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dobrze, że chcą wyżucić, a nie wyrzucić.

Jesteś pełnoletni więc możesz sam się wyprowadzić, a skoro się uczysz to rodzice będą musieli na Ciebie płacić alimenty.

Polskie przepisy nie mają zastosowania w Niemczech.

Powinienes zglosic sie do Jugendamt w tej sprawie. Oni pokieruja Cie dalej.

Powrót