rodzice traktują mnie jak intruza

• Autor wątku Autor wątku hodak2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hodak2

Użytkownik
Odpowiedzi
177
Witam wszystkich serdecznie ,piszę w imieniu mojej córki która mi opowiedziała o sytuacji jej chłopaka ,która sytuacja według mnie jest czymś dziwnym i dlatego zwracam się do WAS o pomoc.
-24 lata, matura i zaczęte studia jest uczynny i nie zażywa narkotyków tego jestem pewien choć zapewne jak każdy lubi piwo .Rodzice codziennie traktują go w ten sposób że wyzywają od różnych , mówią że założą sprawę w sądzie ,że się na rodzicach znęca psychicznie ,niedawno po dwóch piwach przyszedł do domu i położył się spać , matka z ojcem wezwali policję która ta przyjechała i potraktowała go jak bandziora, matka się rozpłakała przy policji ze zdenerwowania że jak mógł ich syn znęcać się psychicznie i ich wyzywać .Wtedy córka była świadkiem ale policja jej kazała wyjść.Zabrali go i spędził 4 godziny na policji --0,4 promila!!!Do mojej córki jego ojciec powiedział że jak przyjdzie do niego jeszcze raz to zwali ją ze schodów .Ostatnio to do domu nie chcieli go wpuścić i musiał spać u kolegi mimo że jest tam zameldowany a policja powiedziała że do tego oni nie przyjadą .
Proszę mi pomóc za co z góry dziękuję .

Ocenia pan sytuacje z perspektywy opinii jaka przedsatwiala panu córka. Wątpie zey rodzicie zachowywali sie tak wobec syna bez powodu szczegolnie ze jak pan wspomina nie ejst to rodzina patologiczna skoro wzywa Policje jak ich syn wroci do domu w stanie nietrzezwosci.( jesli pomiar wykazal 0.4 promila to stan po użyciu ale nie ma to w tym przypadku wiekszego znaczenia).
Jego rodzicie widocznie nie akceptuja zachowania syna i przykro mi to mowic ale maja w pelni prawo zachowywac sie w ten sposob. Jelsi ma 24 lata to powinien obie znalezc prace i postarac się usamodzielnić.
A swoja droga nie wiem czemu pan umiescil ten post w prawie karnym.

Sugeruje porozmawiac z chlopakiem corki i jesli okaze sie rzeczywiscie takim uczynnym niewinnym skrzywdzonym dzieckiem moze go pan przygarnac pod wlasny dach jesli zas zmieni pan opinie po nim po dluzszej rozmowie prosze namowci corke aby zmienila chlopaka.

WITAM .przeprowadziłem z nim rozmowę w której opowiedział jak rodzice potraktowali jego związek poprzedni ,gdy dziewczyna przychodziła jego ojciec wydzwaniał do jej rodziców i opowiadał że ich córka jest nikim ,zachowuje sie jak pierwsza lepsza itp.od tamtej pory nawet nie chcą go znać a związek się rozpadł.Niedawno matka powiedziała do niego że jest dorosły i niech się wyprowadzi (mieszka z rodzicami w 3 pokojowym mieszkaniu) to odpowiedział że nie ma gdzie to matka mu powiedziała to niech się powiesi lub utopi ......Wiem że to nie możliwe aby matka tak powiedziała ale naprawdę to była szczera rozmowa u niego prawie do łez ,choć ja do takich nie należę i na łzy się nie nabieram a to da się wyczuć to uważam że coś jest nie tak .Zachowanie nerwowe jakie okazywał nie spowodowało abym w 100% mu wierzył ale dużo przemawia za ,a córka jest szczera ze mną i jej wierzę .Matka 60 lat po operacji usunięcia jajników obecnie lata przejściowe ,podejrzewam tu przyczynę i zachowanie .....chyba że jest niechcianym ....... Umieściłem w dziale karnym ponieważ ma to znamiona popełnienia jakiegoś czynu ...ale nie jestem prawnikiem dlatego to pisze.Jednocześnie za spędzone3 godziny w izbie z 0,4 promila musi zapłacić prawie 300 zł.Czy jeśli popełni samobójstwo to z własnej głupoty a rodzice się ucieszą i nie poniosą konsekwencji bo przecież to on był ten zły a oni kochani ....do siebie nie mogę, u nas jest za ciasno bo 2 pokoje i 4 osoby .Co mam zrobić umyć rąk się nie da .......zostaje sumienie .......Pozdrawiam

Coż musi pan byś swiadomy ze rodzice tego chłopaka są bezkrani w tym przypadku. Z tym nie da sie nic zrobić. Nie groża mu nie używja przymusu bezposredniego, etc.
Odpowiedza ( powolujac sie na pana slowa) przed sądem z art 151 kk jednak tylko w przypadku gdy chlopak targnie sie na swoje zycie a watpie zeby to pana ucieszylo.

Witam ,czy nic już się nie zrobi ??? te prawo nasze jest niesprawiedliwe.....

Jeśli matka świadomie zawiadamiała interweniujacych Policjantów o tym, ze syn zneca się nad nią psychicznie, podczas gdy jest to obiektywnie niezgodne z rzeczywistoscią, wówczas wg mnie w grę wchodzić moze art. 234 kodeksu karnego

Witam ,szanownych panów.Problem narasta obecnie dostał chłopak jak i rodzice wezwanie do sądu w sprawie Jego exmisji , jakie są procedury w tej sprawie i jak ma postąpić .Powiedziałem aby znalazł sobie szybko jakąś robotę bo do maja pracował u ojca który płacił mu połowę pensji z tej najniższej .I najlepiej przy świadku powiedział że będzie płacił rodzicom część za mieszkanie ale jeśli matka nagada w sądzie że ją zastrasza czy sąd może od razu nakazać exmisji??? sprawa nagli bo rozprawa pierwsza 29 b.m pozdrawiam serdecznie.

Powrót