Rodzina zastepcza w UK

• Autor wątku Autor wątku aneczka_22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aneczka_22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Czy moge zostac rodzina zastepcza dla mojego siostrzenca? Mieszkam w UK, ale adres stalego zameldowania mam nadal w Polsce. Moj siostrzeniec mieszka z moja mama, ktora ma ponad piecdziesiat lat i juz nie ma sily do malego dwuletnigo brzdaca. Rodzice, no coz.... raczej nie sa w stanie wychowywac dziecka... Moja siostra wcale sie nim nie zajmuje, natomiast jego ojciec mieszka ze swoja mama i przychodz na najwyżej godzine co kilka dni.

dluga i ciezka droga do pozostania rodzicem zastepczym w uk..

Nie, dziecko nie mieszka w Uk...

Jezeli dziecko nie mieszka w uk cala procedure musicie przejsc w Polsce. Brytyjski sad nie ma ustawodawstwa o decydowaniu w tej sprawie.

Ok, gdzie w takim razie w Polsce nalezy zaczac?

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie lub Ośrodek Adopcyjno - Opiekuńczy

Witam,
Potrzebuje kilku wskazowek odnosnie rodziny zastepczej. Mieszkam od 2 lat w UK i tutaj wychowuje siostre, ktora jest u mnie w rodzinie zastepczej (ustanowionej w PL). Do tej pory nie otrzymuje zadnego dofinansowania z tytulu opieki nad nia. Moze ktos wie jak wyglada to w UK. Zasilek z PL - PCPR zostal wstrzymany w momencie wyjazdu i nikt nie potrafil mnie pokierowac dalej. Szukam informacji na ten temat. Dziekuje;)

Jezeli masz prawna decyzje do sprawowania opieki nad siostra to mozesz akladac tu aplikacje o benefity musisz im tylko przedstawic decyzje sadu o przyznaniu opieki .

Dziekuje za szybka odpowiedz :roza: Posiadam wyrok sadu upowazniajacy mnie do opieki nad siostra.Pozdrawiam.

Piszac post mialam na mysli dofinansowanie z tytulu rodziny zastepczej. Otrzymuje na siostre CHB i CTC. Nie mam wiedzy na temat instutucji , ktora sprawuje tu nadzor nad rodzinami zastepczymi? Nie wiem tez kto dofinansowuje takie rodziny w UK i jak wyglada sprawa z imigrantami? :o

Niestety nie slyszalam nic o takim dofinansowaniu proponuje zagladnoc na strone direct.gov

Powrót