rodzinne w UK

• Autor wątku Autor wątku jacek 74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jacek 74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam mały problem jestem po rozwodzie żona jest w UK i chce tam pobierać rodzinne na dziecko które jest ze mną w Polsce, ja nie pobieram obecnie nic na dziecko ale nie chcę by ona pobierała bo mam zamiar wyjechać do Norwegii i tam pobierać.czy jest możliwość by nie dostała zgody z urzędu marszałkowskiego jak to załatwić ??? POMÓŻCIE PROSZĘ :rolleyes:

rodzic resident ma priorytet. Skoro teraz tobie nic nie przysluguje a ona sie kwalifikuje to czemu mialbys stac na drodze??

ale jeśli ja sprawuję opiekę nad dzieckiem i chcę wyjechać jeszcze w tym roku do Norwegii i tam mam zamiar pobierać rodzinne. Myślę że to bez sensu by ona pobierała i wysyłała mi skoro nie interesuje się zbytnio dzieckiem , czy mogę przyblokować jej starania?

nie sadze. w uk sa dwa testy na child benefi - jeden to opieka a drugi to dokladanie sie do utrzymania dziecka, czyli jesli byla zona wysyla kase i jest to conajmniej rownowartosc cb a ty nie pobierasz to ona moze. nie wiem jakie sa relacje miedzy wami ale przeciez te pieniadze sa na dziecko, moze sie jakos dogadajcie

Powrót