Rossmann - reklamacja i brak odzewu

• Autor wątku Autor wątku Dawid95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dawid95

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam:) Mam malutki problem ze sklepem Rossmann (Poznań City Center). Otóż 12.04.2015 zakupiłem żel do twarzy, taki aby twarz nie była sucha, ale to nie ważne :D no i od razu sobie go zaaplikowałem i po paru sekundach zaczęła mnie piec cała twarz, odczekałem 30 minut, bo myślałem, że to chwilowe, wróciłem do sklepu żeby go zwrócić, ale nie dało rady, bo otworzyłem i już użyłem. No to Pani w sklepie sporządziła protokół reklamacyjny i powiedziała, że zadzwonią w ciągu 14 dni. Po 14 dniach nikt nie zadzwonił to sam udałem się do sklepu i okazało się, że ZAPOMNIELI i reklamacja wróciła skądś tam po 12 dniach. Okazało się, że muszą wysłać żel w ramach reklamacji gdzieś do producenta aby przeprowadzili testy :rolleyes: Pani, która przedstawiła mi odpowiedź próbowała mi jeszcze wmówić, że jestem uczulony na jakąś substancję ze składu żelu. Powiedziałem, że nie jestem na nic uczulony, dostałem informację, że w ciągu 14 dni ktoś ze sklepu się ze mną skontaktuje i wyszedłem. Dzisiaj mamy 31 maja, czyli minęło już 1,5 miesiąca od daty złożenia reklamacji, a ja po prostu nie miałem czasu i chęci wybrać się do szanownego sklepu (sesja i te sprawy). Cały szum jest o 21,39 zł, niby mała kwota, ale ja lubię stawać przy swojej racji i nie chcę być odprawiony z tzw. kwitkiem, bo sklep sobie ubzdura, że jestem uczulony itp. Moje pytanie to co mam robić? Jutro chciałem pojechać do sklepu i ich zgnoić, że nikt się nie odezwał.. Co robić jak nadal nie będzie rozpatrzona reklamacja, lub co zrobić jak np, będzie już na mnie czekać od 2 tygodnie? I chyba najważniejsze, to co robić jak nie będą chcieli zwrócić pieniędzy, bo ich naukowcy z laboratorium przeprowadzili szereg testów i stwierdzili, że z ich żelem jest wszystko w porządku? Z góry dziękuję za pomoc, jest to dla mnie mega ważne. Pozdrawiam :)

O tak to wygląda:
sw7fcp.jpg

j0urn6.jpg

2zh46yu.jpg

Powrót