Rozdzielność majątkowa i komornik

• Autor wątku Autor wątku nashira
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

nashira

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,pisałam już na tym forum i otrzymałam linki prawne z artykułami w których sie doczytałam,że komornik nie może zajac rzeczy na które mam faktury na moje nazwisko(nadmienię tylko,że to nie ja mam długi tylko moj maż z którym mam rozdzielnosc majatkowa a długi jego pochodza z zamierzchłej przeszlosci-kiedy sie jeszcze nie znalismy...)nie moze nawet zajac rzeczy ktore osoba trzecia zamieszkujaca z dluznikiem wskazuje ze naleza do niej -no chyba ze maja wspolnote majatkowa.Wiec moje pytanie brzmi(poniewaz dzwonilam do komornika ,ktory ma zamiar nas odwiedzic i powiedzial,ze weźmie wszystko niezaleznie od wlasnosci)czy ma prawo to zabrac?Przeciez artykuly mowia cos innego,czy jesli sie uprze zabrac moge wezwac policje,w koncu rozdzielnosc polega na tym ze mamy osobne majatki a jesli udowadniam mu ze to jest moje to nie powinien mi tego zabrac no i doskonale wie ze wierzyciel nie otrzyma z tego nawet grosika bo nawet jesli to zabierze to i tak to odzyskam w sadzie.A zajecie tych rzeczy bedzie tylko gestem zlosliwosci komornika bo dla wierzyciela nie bedzie mial i tak nic.Ale czy moge cos zrobic zeby nie pozbawiac sie sprzetu na niewiadomo jaki czas (bo pewnie odzyskanie ich droga sądowa troche trwa...)Dziękje za każdą odpowiedź! Pozdrawiam.

Po co zakłada Pani nowy wątek..skoro już jeden jest..i to dotyczący tego samego.
Odpowiedź Pani tam otrzymała.
Jeżeli są dodatkowe pytania to proszę zadawać je w jednym temacie a nie robić bałagan.
Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót