Rozlicz mnie

• Autor wątku Autor wątku Infalible
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Infalible

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam. W obecnym roku postanowiłem się rozliczyć za rok 2013 przez biuro rozliczeniowe z Opola. Po rozliczeniu otrzymałem telefon, że kobieta rozliczyła mnie i wyszedłem na zero. Ciekawi mnie tylko, czy aby na pewno mnie rozliczyła dobrze. Znajomi pracujący u tego samego pracodawcy mający podobną ilość godzin i stawkę otrzymali duży zwrot podatku w granicach 500-700 euro. Czy jest to możliwe, że nie otrzymam nic? W załączniku przesyłam Jaarophgaaf za rok 2013. Może ktoś zna się na rozliczeniach i potrafi mi chociaż wstępnie powiedzieć czy należy mi się jakaś kwota bo nie daje mi to spokoju.

2zznar4.jpg

ile dni przepracowane było w Holandii?
Posiadasz dzieci?
Meldunek w Holandii?

Nie posiadam dzieci ani meldunku w Holandii. Nie mam pojęcia ile dni miałem przepracowane. Na pewno 330 odliczając dni wolne od pracy. 330 dni było. W zasadzie w marcu 2013 roku byłem tylko na 2 tygodnie w Polsce reszta czasu spędzona w Holandii. Nie wiem czy mam odliczać święta i dni wolne typu niedziela.

Kraj
Holandia
Rok rozliczeniowy
2013
Liczba dzieci do 18go roku życia
0
Suma zarobków brutto
13744
Suma potrąconego podatku
1954
Kwota ARBEIDSKORTING
1124
Dni pracy za granicą
330
Za rok 2013 możesz starać się o zwrot podatku w wysokości około-225 €
Za rok 2013 możesz starać się o zwrot dodatków w wysokości około968 €
xxxx

Myślę, że zero to dobra opcja.
Czy znajomi pracowali podobny okres czasu? Może dłużej?
Może rozliczali dzieci na siebie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
możesz starać się o zwrot zorgtoeslagu, rozłąkowego czy dodatku do dziecka.

zorgtoeslag tzn ubezpieczenie? jesli tak to moge w 2015 roku rozliczyc sie za ubezpieczenie z 2013 roku? a moze mam mozliwosc zrobic to jeszcze w tym roku? czy za pozno juz na rozliczenia holenderskie?

Kto cię rozlicza?
Nie wiem jak długo w sumie już jesteś/będziesz w Holandii ale po 330 dniach wypada wiedzieć co nieco o tym co nam przysługuje

Biuro z Opola, xxxx. Nie jestem juz w Holandii od pół roku.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na podstawie tak niewielkich informacji, jakie są załączone w Twoim poście, ja wyliczyłam 0 euro zwrotu, ale są istotne inne dane np.Twoja data urodzenia, czy jesteś żonaty, i ewentualny dochód żony, czy są dzieci i ich wiek, czy masz hipotekę, czy płacisz alimenty itp.

Powrót