Rozliczenie egzekucji

• Autor wątku Autor wątku kisieks6969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kisieks6969

Użytkownik
Odpowiedzi
126
Dzień dobry
Komornik zakończył egzekucję z dwóch tytułów wobec mojej osoby. Dostałem od niego pismo orzekające oz zakończeniu oraz z wyegzekwowanymi kwotami ogólnymi. Czy nie powinienem dostać szczegółowego rozliczenia tj wpłata po wpłacie ? Tym bardziej ,że dług był spłacany wraz z drugim dłużnikiem , który miał o wiele mniejsze potrącenia i teraz mam do niego pretensję o zapłatę , ale nie wiem o jaka kwota wchodzi w rachubę...

kisieks6969 napisał:
Czy nie powinienem dostać szczegółowego rozliczenia tj wpłata po wpłacie ?
jeżeli potrzebujesz takiej informacji, to poproś pisemnie komornika aby ten przedstawił Ci takie pismo z wyszczególnionymi wpłatami lub poproś o wydruk karty rozliczeniowej danej sprawy,

Tak zrobię. Dziękuję i pozdrawiam.

robinson21 napisał:
jeżeli potrzebujesz takiej informacji, to poproś pisemnie komornika aby ten przedstawił Ci takie pismo z wyszczególnionymi wpłatami lub poproś o wydruk karty rozliczeniowej danej sprawy,

Napisałem pismo zgodnie z Twoimi radami i dostałem szczegółowe rozliczenie egzekucji krok po kroku i grosz po groszu....Dzięki wielkie.

Teraz muszę wysłać wezwanie do zapłaty sprawcy mojego nieszczęścia....tzn trzy egzekucje i trzy wezwania przedprocesowe...potem e-Sąd..

kisieks6969 napisał:
Napisałem pismo zgodnie z Twoimi radami i dostałem szczegółowe rozliczenie egzekucji krok po kroku i grosz po groszu....Dzięki wielkie.
nie ma za co,

Powrót