rozliczenie podatkowe skazanego

• Autor wątku Autor wątku donata771
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
donata771

donata771

Użytkownik
Odpowiedzi
162
Mam pytanko.Przyszedl czas rozliczen a moj W jest skazany:(jak wyglada sprawa rozliczenia sie z urzedem skarbowym?Mam mu przeslac pit rozliczony do podpisu czy tez mozna wyslac jeszcze nie rozliczony i mu tam ktos rozliczy.Jesli ktos rozlicza w ZK czy AŚ to biora za to jakies oplaty?Jak to wyglada?

w zk nikt nie rozlicza PIT-ów, leży to w gestii osadzonego. Ale jest wielu takich którzy umią to robić. Gdyby akurat Twój M nie miał nikogo co potrafi to zrobić, to w jego gestii będzi podpisanie tego dokumentu, a wypełnieniem poszczególnych rubryk (i obliczeniami) zajmiesz się TY!:ok:

Ok,dzieki bardzo,wysle mu tego pita tylko do podpisu a ja sie zajme reszta.Szkoda,ze nie ma tam jakiejs sekretarki..hihi,choc nie kazdy ma rodzine by sie takimi sprawami zajac...życie...

zawsze moze mu pomoc wychowawca lub kier. finansowy sam korzystalem z pomocy kier.

jest darmowy program do rozliczeń podatkowych wprowadzasz dane i on sam liczy Jupiter2008 - darmowy

agajacek napisał:
jest darmowy program do rozliczeń podatkowych wprowadzasz dane i on sam liczy Jupiter2008 - darmowy

Dzięki!będę próbowała...może mi się uda;)

D.R napisał:
zawsze moze mu pomoc wychowawca lub kier. finansowy sam korzystalem z pomocy kier.

to ciekawe co napisałeś!:tuptup: o ile ktoś w roku poprzednim pracował w zk, mógł zgłosić (termin minął w połowie stycznia), że chce aby zk rozliczył go przed fiskusem!

marcinmajster napisał:
to ciekawe co napisałeś!:tuptup: o ile ktoś w roku poprzednim pracował w zk, mógł zgłosić (termin minął w połowie stycznia), że chce aby zk rozliczył go przed fiskusem!

napisalem ze skozystalem z pomocy w wypelnieniu pit-a czytaj uwaznie albo sie nie zucaj:mad:

Panowie spokój ;)

Donata, a nie lepiej na widzeniu dać pit do podpisu? Po co masz w liście wysyłać?

hmm,bede go widziala we wtorek ale nie bede miala jeszcze rozliczonego pita wiec w takim razie wezme pusty druk.Mam nadzieje,ze pozwola mi zabrac ze soba na widzenie,pewnie musze powiedziec ze mam do podpisu dla niego na bramie?!

Jeżeli ktoś posiada dochód z kilku zródeł np z wolności i z ZK to niestety musi rozliczenia dokonać samodzielnie. Jeżeli dochody są tylko z miejsca pracy z wolności to rozliczenia może dokonać pracodawca , zk niestety tego nie zrobi.

Recedes napisał:
Jeżeli ktoś posiada dochód z kilku zródeł np z wolności i z ZK to niestety musi rozliczenia dokonać samodzielnie. Jeżeli dochody są tylko z miejsca pracy z wolności to rozliczenia może dokonać pracodawca , zk niestety tego nie zrobi.

Ok,dziekuje za pomoc,dam rade...moj W ma do rozliczenia tylko z wolnosci i juz przyslali mu z pracy,teraz tylko wyliczyc i do tego podpisu zaniesc.Chyba ze mozna najpierw do podpisu a potem policzyc

donata771 napisał:
Ok,dziekuje za pomoc,dam rade...moj W ma do rozliczenia tylko z wolnosci i juz przyslali mu z pracy,teraz tylko wyliczyc i do tego podpisu zaniesc.Chyba ze mozna najpierw do podpisu a potem policzyc
A nie zostawił podpisu w domu? :)

Recedes napisał:
A nie zostawił podpisu w domu? :)

Nie zdążyl...podpis nie jeden w domu jest...tylko jego brak by autograf strzelil gdzie trzeba

dzień dobry
prosiłabym o radę czy brat rozliczając pit się może podać moje konto bankowe do wypłaty zwrotu? bo nie chciałby żeby pieniądze szły na adres meldunku(bo ich potem nie otrzymuje)dodam ,że co jakiś czas przesyła na moje konto to co zarobi. dziękuję za odpowiedź ;)

Powrót