B
Bajlando
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam.
Jestem na rencie rodzinnej otrzymuje do tego zapomoge z pcpr łacznie to kwota X
Planuje od stycznia otworzyc własną działanosc dowiadywalem sie jesli chodzi o rente rodzinna to jej mi nie zabiorą nawet gdymym jako firma zarobił 5 tyś miesiecznie a jesli chodzi o PCPR to tam są ustawione sztywne progi i gdy przekrosze pewną kwote juz ich nie bede dostawał
narazie nie mam pojecia o rozliczaniu wiec pytanie..
czy jest mozliwosc zeby co miesiac lub co jakis okres wyciagac z urzedu skarbowego takie zaswiadczenie w celu przedstawienia PCPR zarobków mojej działalnosci ??
na poczatki dzialalnosci są same koszty wiec bym był spokojny bo firma by nie zarabiała a gdybym zaczal juz zarabiac i przekroczyl próg to oczywiscie PCPR wiedział by o tym pierwszy rownoczesnie przestali by przelewac pieniadze a ja mialbym spokój i niemartwił bym sie np jakims zatajeniem dochodów
*PCPR - powiatowe centrum pomocy rodzinie
Jestem na rencie rodzinnej otrzymuje do tego zapomoge z pcpr łacznie to kwota X
narazie nie mam pojecia o rozliczaniu wiec pytanie..
czy jest mozliwosc zeby co miesiac lub co jakis okres wyciagac z urzedu skarbowego takie zaswiadczenie w celu przedstawienia PCPR zarobków mojej działalnosci ??
na poczatki dzialalnosci są same koszty wiec bym był spokojny bo firma by nie zarabiała a gdybym zaczal juz zarabiac i przekroczyl próg to oczywiscie PCPR wiedział by o tym pierwszy rownoczesnie przestali by przelewac pieniadze a ja mialbym spokój i niemartwił bym sie np jakims zatajeniem dochodów
*PCPR - powiatowe centrum pomocy rodzinie