Rozłożenie kary na raty

• Autor wątku Autor wątku Amartini
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amartini

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mój narzeczony obecnie przebywa we więzieniu na terenie Niemiec, za niezapłaconą Strafe. Dostał kare za spowodowanie wypadku samochodem bez prawa jazdy bez udziału innych aut, we krwi miał minimalnie przekroczoną dopuszczalną ilość alkoholu we krwi. Dostał 2400 euro kary do zapłacenia i zakaz poruszania się samochodem przez rok. Dwa miesiące po spowodowaniu wypadku prowadził auto i dwukrotnie został zatrzymany przez policje. Kare rozłożyliśmy na raty, następnie obydwoje straciliśmy pracę, ja z powodu zajścia w ciąże. Przez dwa miesiące nie mieliśmy dochodów i nie spłacaliśmy rat. 13 marca przyjechała policja z nakazem aresztowania na okres 55 dni. Wczoraj minęło 55 dni, natomiast przyszły kolejne dwie kary do zapłacenia za to, że nie zastosował się do zakazu poruszania pojazdem. Przez co nadal przebywa on w areszcie. Jedna z tych kar jest wysokości 1300 euro jest to dodatkowe 28 dni (03.06.2017) we więzieniu, a kolejna kara jest to 2400 euro czyli dodatkowe 60 dni pobytu (03.08.2017). Mój partner twierdzi, że próbował wysyłać listy z prośbą o rozłożenie ostatniej kary na raty, niestety bez rezultatu. Teraz moje pytanie brzmi, 26.06.2017 mam zaplanowany termin porodu, czy ja jako jego partnerka mogę napisać gdzieś prośbę o rozłożenie ostatniej kary na raty i uzasadnić to zaplanowanym przyjściem dziecka na świat? Dodam, że ja też przebywam na terenie Niemiec i dziecko będzie rodzić się tutaj.

Najlepiej by było poruszyć Niebo i Ziemię znaleźć kogoś kto wam pożyczy taką kwotę w rodzinie u znajomych

niestety to graniczy z cudem

Prokuratura właściwie zawsze rozkłada na raty przy niskich dochodach. Trzeba tylko złożyć wniosek i wykazać dochody. Ciąża to też dobry argument.

Powrót