rozmowa telefoniczna

• Autor wątku Autor wątku barb3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barb3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam, mam pytanie odnośnie przedawnienia
własnie odbyłam rozmowe z firmą windykacyją odnośnie długu ktory jest przedawniony (przejazd bez biletu - przedawnienie po roku
). Poinformowałam ich ze roszczenie jest przedawnione pani odnotowała ze powołuje sie na przedawnienie i nie bede spłacac dlugu.
moje pytanie czy przerwałam taką rozmową tok przedawnienia? i czy musze dług zapłacic?

Nie, ale takie roszcxzenie przedawnia się po 15 miesiącach

data wymagalności to 15-05-2014. Czyli nie przerwałam toku przedawnienia informując ze dług jest przedawniony? i jeżeli otrzymam wezwanie z e-sądu mogę sie odwoływać

Nie, nie przerwałeś. Nie tylko z esądu. Z kazdego

Dziękuję, nie ukrywam że dopiero po rozmowie pomyślałam czy nie przerwałam toku przedawnienia bo czytałam o uznaniu długu

barb3 napisał:
Dziękuję, nie ukrywam że dopiero po rozmowie pomyślałam czy nie przerwałam toku przedawnienia bo czytałam o uznaniu długu
Po pierwsze jeśli roszczenie jest już przedawnione to jak mozna przerwać bieg przedawnienia skoro on się zakończył? Po drugie czytaj swój pierwszy post i się zastanów nad sensem swoich wypowiedzi; mówisz że roszczenie jest przedawnione i odmawiasz spłaty a zastanawiasz się czy przerwałaś bieg...

Powrót