różne kwoty za chorobowe w poszczególnych miesiącach

• Autor wątku Autor wątku agnieszkaroza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszkaroza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
różne kwoty za chorobowe (B) w poszczególnych miesiącach

Witam, mam pytanie czy jest możliwe żeby kwota L-4 kategoria B z miesiąca 06 była o 180 zł wyższa od tej którą otrzymałam obecnie w lipcu ???????????

Dodam, że wcześniej w kwietniu za 3 dni L-4 również kategoria B otrzymałam wyrównnanie w wysokości 90,37 (zakałd pracy nie wypłacił tej kwoty tylko Zus ponieważ miałam umowę agencyjną przedłużaną co miesiąc, będąc na L-4 nie mogłam podpisać kolejnej, więc umowę miałam od 04.04).

Według moich obliczeń kwota, którą otrzymałam w 07 jest zaniżona, nie wiem co może byc tego przyczyną ????????????????????
Dziekuję z góry za pomoc :-)

Ostatnia edycja:
Być może kwota zasiłku chorobowego z tytułu ciąży za czerwiec zawierała również jakieś wyrównanie za poprzedni miesiąc/miesiące.
Zasiłek wypłaca się wg stawki dziennej 100% (B) za każdy dzień choroby, tj. za czerwiec 30 dni x stawka dzienna, a za lipiec 31 x stawka dzienna. Wobec tego za lipiec zasiłek powinien być wyższy niż za czerwiec.
Sądzę jednak, że wypłata w czerwcu dotyczyła maja (31 dni), a w lipcu - czerwca (30 dni).
Lipiec wciąż trwa i trudno przewidzieć jak długo będzie Pani chorowała, więc wypłata za lipiec będzie dopiero w sierpniu.

Powrót