V
vejanos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam.
Sprawę postaram się opisać w skrócie, pomijając mało istotne fakty.
Dług u komornika od zeszłego roku, w marcu została nałożona blokada na rachunku 752zl (tyle wynosił ten dług).
Dziś poszedłem do kancelarii komornika w celu zapytania jak mam to spłacić (blokada na rachunku jest, ale ze środków nadal mogę korzystać, po prostu saldo wynosi -750zl, jednak żadnych pieniędzy z konta do tej pory nie pobrano).
Komornik powiedział, że do zapłaty będzie niewiele, ok. 600 zł.
Po chwili rozmowy nagle mówi, że jednak 1023zl.
I teraz moje pytanie : skoro na rachunku mam blokadę 752, to nie powinienem zapłacić tej kwoty? Dziwi mnie też fakt, że najpierw powiedział jedno, a potem drugie.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Chcę mieć czyste konto.
Sprawę postaram się opisać w skrócie, pomijając mało istotne fakty.
Dług u komornika od zeszłego roku, w marcu została nałożona blokada na rachunku 752zl (tyle wynosił ten dług).
Dziś poszedłem do kancelarii komornika w celu zapytania jak mam to spłacić (blokada na rachunku jest, ale ze środków nadal mogę korzystać, po prostu saldo wynosi -750zl, jednak żadnych pieniędzy z konta do tej pory nie pobrano).
Komornik powiedział, że do zapłaty będzie niewiele, ok. 600 zł.
Po chwili rozmowy nagle mówi, że jednak 1023zl.
I teraz moje pytanie : skoro na rachunku mam blokadę 752, to nie powinienem zapłacić tej kwoty? Dziwi mnie też fakt, że najpierw powiedział jedno, a potem drugie.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Chcę mieć czyste konto.