rożne terminy wymiany i zwrotu towaru

• Autor wątku Autor wątku mormyszka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mormyszka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,
zakupiłam towar (wrotki)online który pragnę wymienić na większy rozmiar. Na stronie internetowej sprzedawcy widnieje informacja o 30 dniowym terminie wymiany lub zwrotu towaru. W momencie gdy chciałam wypełnić formularz zwrotu i otworzyłam zakładkę zwroty/wymiany, widniała tam informacja o 14 dniowym terminie. 14 dni już minęło. zadałam pytanie mailem i potwierdzili 14 dni. Czy mogę wiec skorzystać z 30 dniowego terminu i powołać sie na zapis ze strony oficjalnej firmy.

Witam
sprzedałem telefon w połowie grudnia, mianowicie sony z3 compakt. telefon był sprawny, nie widziałem w nim żadnych niedociągnięć. Klient po otrzymaniu towaru stwierdził po 1 czy 2 dniach że aparat jakoś słabiej działa i oddał go na gwarancję do salonu. Serwis stwierdził że to uszkodzenie mechaniczne bo jest małe odchylenie na długości telefonu i koszt naprawy przez serwis wynosi ok 550zł. Klient chce mi go teraz zwrócić jak go dostanie . Czy ja mam obowiązek przyjąć tą reklamację? czy jest jakieś prawo pod które można to podpiąć i mogę mieć z tego tytułu problemy?, biorąc pod uwagę że już prawie miesiąc ciągnie się ta sytuacja od wysłania tel.
prosze o odpowiedz

Powrót