Rozporządzenie o skrócenie wyroków o połowę.

• Autor wątku Autor wątku walczący_z_systemem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

walczący_z_systemem

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
słyszałem, że we wrześniu tego roku ma być wydane rozporządzenie mające skrócić niskie wyroki o połowę, za przestępstwa o stosunkowo niskiej szkodliwości. Niestety nie znalazłem nic więcej na ten temat w internecie. Czy wie ktoś może coś więcej na ten temat? Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pożyjemy, zobaczymy. Osobiście uważam to za mało prawdopodobne, ale teoretycznie wszystko jest możliwe.

walczący_z_systemem a powiedz mi gdzie to wyzcytales ze taka ustawa ma wejsc w zycie ?? moglbys podac jakis link albo cos ?? extra by bylo gdyby takie cos weszlo w zycie z gory dzieki

takie rozporządzenie to sfera marzeń (temat do zastępczych rozmów w zk) - szkoda sobie zawracać głowy (zaśmiecać forum!), po co się rozczarować! :(

A na jakiej podstawie ? Skąd takie przypuszczenie ? Moze chodzi o Traktat Lizboński ?
To wyjaśnienie w tamtym temacie.

mam dzisiaj wisielczy humor a watek mnie rozbawil wiec napisze wam ze jak zostane ministrem sprawiedliwosci to nie tylko skroce wyroki o polowę ale i oglosze amnestie by zredukowac przeludnienie w zk a wszystkie jednostki penitencjarne beda wzorowo spelniac zadania do ktorych zostaly przeznaczone-resocjalizowac penitencjonariuszy

kadi napisał:
Pożyjemy, zobaczymy. Osobiście uważam to za mało prawdopodobne, ale teoretycznie wszystko jest możliwe.

A byłyby jakieś przesłanki ?;)

beata* napisał:
mam dzisiaj wisielczy humor a watek mnie rozbawil wiec napisze wam ze jak zostane ministrem sprawiedliwosci to nie tylko skroce wyroki o polowę ale i oglosze amnestie by zredukowac przeludnienie w zk a wszystkie jednostki penitencjarne beda wzorowo spelniac zadania do ktorych zostaly przeznaczone-resocjalizowac penitencjonariuszy
:brawo::na pewno masz mój głos, jako wyborcy rzecz jasna :brawo:

Boze jacy jestesmy naiwni i w rozpaczy uwierzymy w kazda bzdure niczy tonacy co brzytwy sie chwyta

Mój bliski przyjaciel dostał 2 lata:?, obecnie siedzi i coś takiego od niego słyszałem. Niby to w szczególnych przypadkach, ale możliwe że coś źle zrozumiałem przez telefon. Siedzi już 2 miesiące, planowaliśmy że wyjdzie po 3, więc czas goni:P

Na pewno mówią o traktacie lizbońskim mój też o tym wspominał ale powiedział że z każdego roku wyroku mają zdejmować trzy miesiące biedni łudzą się bynajmniej że tak będzie

po 3?? dostał 2 lata i wyjdzie po 3? z tego co wiem to można wczesniej póki co ale po połowie wyroku ale daj boże wtedy tez bym miała swojego kochanego przy sobie

Podobnych tematów jest już kilka na forum i zawsze kończą się tym samym wnioskiem. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót