Rozpowszechnianie filmiku

• Autor wątku Autor wątku suldri
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

suldri

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Ok, kilkanaście miesięcy temu wrzuciłem głupi filmik ze sobą w roli głównej i teraz znalazłem go przerobionego w internecie. Filmik jest na serwerach strony liveleak, czy jak zgłoszę to na policję to oni coś z tym zrobią? Wspomnę tylko, że jestem nago na tym filmiku bo to może mieć znaczenie.

Czy film przedstawiał Ciebie w trakcie czynności seksualnej? Proponowałbym po prostu zgłoszenie tego do LiveLeak jako niewłaściwe z żądaniem usunięcia - powinni to zrobić, aczkolwiek jest takie powiedzenie "co raz się znajdzie w internecie na zawsze w nim pozostanie". Potraktowałbym to jako nauczkę na przyszłość, a na chwilę obecną bym zgłosił to do operatora serwisu, policję raczej bym odpuścił.

suldri napisał:
Filmik jest na serwerach strony liveleak, czy jak zgłoszę to na policję to oni coś z tym zrobią?

Jeżeli rozpowszechnianie nie spełnia znamion jakiegoś przestępstwa - a z opisu nic takiego nie wynika - to nie.

Ty natomiast, potencjalnie możesz na drodze cywilnej ubiegać się o usunięcie filmów/odszkodowanie. Aczkolwiek sugerowałbym również zastanowienie się nad celem jaki chcesz osiągnąc - https://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect - tak ku przestrodze.

kub86 napisał:
Jeżeli rozpowszechnianie nie spełnia znamion jakiegoś przestępstwa - a z opisu nic takiego nie wynika - to nie. ...
Jesteś tego pewien czy też piszesz aby pisać:?: Z opisu nic takiego nie wynika, dopytaj się szczegółów zamiast wprowadzać w błąd.
suldri napisał:
... kilkanaście miesięcy temu wrzuciłem głupi filmik ze sobą w roli głównej i teraz znalazłem go przerobionego w internecie....
Zapoznaj się dokładnie z regulaminem portalu na którym rozpowszechniłeś swój utwór/film.

suldri, kub86

Co do zasady rozpowszechnianie cudzego utworu bądź jego opracowania bez zgody autora jest przestępstwem.

Powrót