Rozprawa

• Autor wątku Autor wątku mmmonikaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mmmonikaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam pewne kłopoty Wlasnie przyszlo mi wezwanie do sadu w sprawie nie splacenia Kary za poprzednia rozprawe.
wczesniej zostalam wrobiona w zniszczenie mienia prywatnego dostalam kare do splaty 6000zl okres splaty minal 31.12.08 no ale ja nie mialam pieniedzy i nie mam do te pory ;/ rozprawa odbedzie sie 3 kwietnia dodam ze jako malolata bylam glupia i dostalam kuratora
co moze mi grozic?? boje sie zeby mnie nie wsadzili ;/
sytuacja z pieniedzmi w domu jest ciezka a ja od polowy kwietnia jade do pracy czy jest taka mozliwosc zeby dali mi dluzszy czas na splate?? boje sie panicznie:( prosze o jakies komentarze co moze mnie czekac :/

Oczywiście jesteś niewinna tylko padłaś ofiarą wrobienia przez wymiar sprawiedliwości.

jak sie nie ma kasy to się pisze wniosek o przedłuzanie okresu spałaty, trzeba było spłacać na raty choćby małe kwoty a jak nic sie nie robiło by zadbać a swoje sprawy to będą kłopoty...

niestety tego sie najbardziej boje ale czy wie ktos co moze mi grozic za to dokladniej??

To co Ci może zrobić zależy od dokładnej treści wyroku którego nie wykonujesz.

dokladna tresc? mialam splacic wszyskie koszty sprawy sadowej a do tego 6000zl na rzecz "pokrzywdzonego"

nie wykonujesz wyroku, dlatego sąd może zastosować inne możliwości wyegzekwowania swojego wcześniejszego postępowania...

jakie moga byc inne mozliwosci ??dodam ze mam wyrok w zawieszeniu rowniez z tego powodu

odwieszenie kary pozbawienia wolności, zamiana grzywny na zastępczą karę pozbawienia wolności, zamiana grzywny na pracę społecznie użyteczną (o ile wyrazi się na to zgodę)...

Powrót