Rozstanie Polka/Anglik PROSZE O PORADE!!!!!

• Autor wątku Autor wątku confused1709
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

confused1709

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem Polka, mieszkam w UK od 2002r. Zwiazalam sie z anglikiem i w 2006 urodzil sie synek. W 2007 wzielismy wspolny kredyt i kupilismy dom. Niestety okazalo sie, ze mamy inne wyobrazenie o tym jak powinno wygladac zycie rodzine wiec postanowilam odejsc. Ja planuje zostac w uk, chce zeby synek mial kontakt z ojcem. On bardzo kocha synka i na pewno mu krzywdy nie zrobi ale jak dla mnie za duzo pije i robi sie wtedy agresywny w moim kierunku. Chce sie wyprowadzic jak najszybciej, juz dluzej nie moge wytrzymac pod jednym dachem! Nie mozemy sprzedac domu, nie jest w tej chwili warty tyle ile za niego zaplacilismy. Ja nie chce zatrzymac domu, chce po prostu sobie wyprostowac zycie, ex zgodzil sie przepisac kredyt na siebie ( ma b dobra prace i stac go na utrzymanie domu z jego wyplaty ). On musi wypisac aplikacje o zmiane imion na kredycie i wyslac je do banku. Niestety caly czas tego nie zrobil i co dzien sprzedaje mi inna wymowke i mowi, ze zrobi to jutro, i tak od kilku tygodni...
Ja po prostu chce sie wyprowadzic ale nie wiem czy bylby to rozsadny krok kiedy moje nazwisko jest caly czas na mortgagu. On sie zgodzil na placenie kredytu ale to tylko umowa miedzy nami jak narazie wiec zastanawiam sie czy jest mozliwe zeby prawnie podpisac jakis dokument mowiacy, ze jestesmy w trakcie przepisywania kredytu na niego, ja sie wyprowadzam ,on go placi a ja zrzekam sie roszczen to mojej polowy domu. I wtedy zalatwiac reszte.
A czy mam jakies opcje jesli bank nie zgodzi sie przepisac kredytu na niego??
Jestem zalamana, musze sie stad wydostac dla naszego wspolnego dobra, i dla dobra naszego dziecka.
Czy powinnam gdzies zglosic nasze rozstanie? Nie jestesmy malzenstwem. PROSZE O PORADE!!!!!

Powrót