Rozsyłanie mailingu do firm

• Autor wątku Autor wątku northwest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

northwest

Witam serdecznie.
Codziennie dostaję dużo maili reklamowych, począwszy od jakiś prostych reklam, po reklamy banków, VW Leasing, Iveco itp... Są to reklamy niezamówione oczywiście.

Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, to takie praktyki są niedozwolone przez polskie prawo.

Mam w związku z tym 2 pytania:
1. Czy takie firmy jak Iveco, VW nie boją się konsekwencji prawnych za takie działania??:)
2. Uruchamiam portal internetowy. Wszystko będzie na nim darmowe zarówno dla użytkowników prywatnych jak i firm (zakładam przynajmniej 1-2 lata na rozruszanie).

Chciałbym wysłać do firm mailing reklamowy z zaproszeniem do DARMOWEGO wpisu na portalu. Adresy mailowe będę pozyskiwał z internetu (z google).

Czy w takim przypadku mogę wysłać zaproszenie do wpisu na moim portalu do firmy? Czy lepiej najpierw napisać maila z prośbą o zgodę na przesłanie zaproszenia (jak robią niektóre firmy)?

Nie będzie to żaden stały, nękający mailing - a pojedyncze wysłanie maila z zaproszeniem do współpracy....

Na początku wiadomo, nie mam żadnego budżetu reklamowego i chciałbym co się da zrobić samodzielnie... Planuje także dzwonić po firmach - ale z mailami wiadomo, byłoby łatwiej...

Bardzo proszę o pomoc :)

Temat wałkowany na forum kilka razy.

Polecam wyszukiwarkę.

Powrót