A
annaa13
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Czy można w jakiś sposób rozwiązać umowę o bon na zasiedlenie jeśli został mi przyznany, środki miały zostać wypłacone w momencie doniesienia umowy o pracę, której jeszcze nie doniosłam do UP (nie minelo nawet jeszcze 7 dni do obowiazku wyrejestrowania), ale już wiem, że jednak nie chcę mieszkać w tej miejscowości do której się przeniosłam i nie dopełnie tych obowiązków zatrudnienia 6 miesięcznego dalej niż 80 km od miejsca zamieszkania. (bede skladac wypowiedzenie)
z tego co wiem urzad napewno nie wypłaci mi pieniedzy bez doniesienia umowy do 30 dni, wiec na tej podstawie mozna uznac ze juz nie wypełniłam obowiazku wynikajacego z umowy.
W umowie mam tylko zapis że ' wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej w postaci aneksu pod rygorem nieważności '.
Ewentualnie czy moge sie wyrejestrowac do tych 7 dni od podjecia pracy, ale nie doniose umowy do bonu.
Prosze o porade jak z niego zrezygnowac !
z tego co wiem urzad napewno nie wypłaci mi pieniedzy bez doniesienia umowy do 30 dni, wiec na tej podstawie mozna uznac ze juz nie wypełniłam obowiazku wynikajacego z umowy.
W umowie mam tylko zapis że ' wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej w postaci aneksu pod rygorem nieważności '.
Ewentualnie czy moge sie wyrejestrowac do tych 7 dni od podjecia pracy, ale nie doniose umowy do bonu.
Prosze o porade jak z niego zrezygnowac !