Rozwiązanie stałej umowy o pracę w niemczech.

• Autor wątku Autor wątku Derolt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Derolt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Chciałbym rozwiązać stałą umowę o pracę w niemczech. Wiem, że wypowiedzenie musi być cztero tygodniowe. Co w sytuacji gdy dałem wypowiedzenie 1-go sierpnia, a w pracy nie pojawię się już 15-stego? Jakie konsekwencje mi grożą z tego powodu o ile jakieś w ogóle są?

Moze masz jakis urlop do wykorzystania? W przeciwnym razie radze Ci dojsc do porozumienia z pracodawca. Nie wiem jak wygladaja zapisy w Twojej umowie, ale moze byc tak, ze bedziesz musial poniesc konsekwencje finansowe. Nie zdziw sie jak nie otrzymasz ostatniego wynagrodzenia. Czesto sie tak dzieje w takich sytuacjach.Sprobuj porozmawiac z szefem.

Posiadam umowę na stałe Ale pół etatu, moja wypłata obliczana jest jakoś dziwnie. Dostaje pół na konto resztę do ręki i to tez zawsze po terminie. Raczej ciężko będzie dogadać się z pracodawcą.

Sa tylko dwa rozwiania: za porozumieniem stron (pracodawca nie ma obowiazku sie zgodzic) albo odczekanie terminu wypowiedzenia. Jak porzucisz prace na wlasna reke, to konsekwencje moga byc takie jak opisala wyzej nika44

Powrót